Sikeresen mutatkozott be a Digitális Közösségi Alkotóműhely az Agria Média 2023 kiállításon

1992-ben az Eszterházy Károly Főiskola, a Lyceum pro Scientiis Alapítvány és a Hundidac Szövetség rendezte az első Agria Média Információ- és Oktatástechnológiai Konferenciát és Kiállítást. Az elmúlt évek során a konferencia a nemzetközi tudományos világ figyelmét is kivívta. 

Az idei évben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem meghívta a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyét, hogy mutatkozzon be kiállítóként. A kiállítást Dr. Nádasi András, ny. egyetemi docens (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem), a HunDidac Szövetség főtitkára nyitotta meg.

Az egyetem oktatói, és hallgatói, valamint a konferencia résztvevői nagy számban látogatták meg a DKA munkáját bemutató standot. 

Dr. Fenyvesi Kristóf, a Jyväskyläi Egyetem kutatója nagy érdeklődéssel hallgatta a DKA munkáját, és működését bemutató rövid előadást, és komoly lehetőséget lát – mindkét fél részére – az együttműködésben. Követendő példának látja a mobil Digitális Közösségi Alkotóműhelyt, hiszen ezzel a távol lakó gyerekek számára is elérhetővé válnak a kor technológiai eszközei, és módszerei.

A Digitális Közösségi Alkotóműhelyt Zsigó Zsolt, és Prill Gábor képviselte a kiállításon.