Sikeresek voltak a táborok

Szabadidős lehetőség a Sóstói Múzeumfaluban, a Kis Vakon Tanodában, az Arany János Gimnázium uszodájában és a Göllesz Iskolában. Foci és nyelvi tábor Nyírszőlősön és Sóstóhegyen. Hét helyszín közül választhattak idén nyáron a szülők és a nyíregyházi gyerekek, ahol a szünidő egy részét szervezett keretek között tölthették el a kicsik. Nyíregyházán már hagyomány, hogy minden évben segíti az Önkormányzat a szülőket abban, hogy meg tudják oldani a vakáció egy részét. Olyan lehetőségeket kínálnak a gyerekeknek, ahol szakszerű felügyelet mellett jól érzik magukat, a szülő pedig biztonságban tudhatja gyermekét.

 

Idén több jutott táborokra

 

2016-ban Nyíregyháza Önkormányzata a tavalyi összeghez viszonyítva 1 millió forinttal többel, azaz 20,4 millió forinttal támogatta a nyári napközis táborokat, így idén több turnusban 1607 gyermek vakációzhatott. Mellettük 240 fő vállalta azt, hogy önköltséges formában, mindössze 15 ezer forintért táboroztatja gyermekét. Így összesen 1847 általános iskolás juthatott élményekhez. Az utolsó turnus augusztus 12-én zárult.

 

Eredményesek voltak a táborok

 

Sziky Károlyné, programkoordinátor elmondta, eredményesen befejeződött mindegyik tábor. A programkoordinátor nem emelt ki egyetlen lehetőséget sem, arról számolt be, hogy a gyerekek szempontjából mindegyik nagyon sikeres volt. A legtöbben a Sóstói Múzeumfaluba, a Kis Vakond Tanodába jelentkeztek, de a többi táborban is sok gyermek vett részt.

 

Maradandó alkotás

 

A táborokban a gyerekekre több mint 200 pedagógus és szakember felügyelt. A napközis lehetőségek során a kicsik a tábor jellegének megfelelő foglalkozásokon vettek részt. A programok jelentős részét tették ki a szervezett szabadidős elfoglaltságok. Lovagolni, úszni jártak a gyerekek, de mellette erdei kirándulásokon is részt vettek. Sokat tartózkodtak a szabad levegőn, ahol kedvükre szaladgálhattak és játszhattak. A Göllesz Iskolában szervezett táborban a résztvevő gyerekek különleges produktumot is készítettek. A Szabadság téren épülő integrált játszótérre alkottak dekorációt.

ME.