Sikeres verseny után az atléták
Fotó: Kohut Árpád

Minden tekintetben sikeres volt a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság. A Nyíregyházán rendezett viadalon a szervezők jelesre vizsgáztak, a Sportcentrum atlétái pedig több érmet is szereztek. Ketten megvédték a bajnoki címüket. 

Az elmúlt hétvégén második alkalommal adott otthont Nyíregyháza a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságnak. A Nyíregyházi Sportcentrum nem csak versenyzőket indított, hanem házigazdaként a szervezői feladatokat is ellátta. A visszajelzések alapján mindenki elégedett volt. 

- A második alkalom volt, hogy nem Budapest volt a fedettpályás bajnokság helyszíne, és a visszajelzések nagyon pozitívak voltak a szervezéssel kapcsolatban. Több országos csúcs mellett egyéni csúcsok is megdőltek - mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A nyíregyházi sportolók közül Helebrandt Máté ezúttal nem indulhatott, mivel egy műtét után most a tavaszi, szabadtéri versenyekre készül. Ott volt viszont Bakosi Péter magasugró, aki 219 cm-el magabiztosan lett magyar bajnok. Nehezítette a felkészülését, hogy a verseny hetében végig lázas volt egy vírusos fertőzés miatt. 

- Nem volt ideális a felkészülésem, nagyon legyengített a betegség, de szerettem volna megvédeni a címemet hazai környezetben. Ez sikerült, sajnálom, hogy a 223-as egyéni csúcsot nem tudtam megdönteni, a verseny végén éreztem nagyon a betegség okozta fáradtságot – tette hozzá Bakosi Péter. 

Bakosi Péter egy hét múlva már a fedettpályás EB-n indul. Tóth Balázs is címvédőként indult a bajnokságon, és végig vezetve nyerte a férfi súlylökést 17.97-es eredménnyel. 

- Ez egy nagyon jó kezdet, és az egyik dobást ha kicsit jobban kiemelem, jóval 18 méter feletti eredmény is születhetett volna. De az eredmény is mutatja, hogy jó útra léptünk edzőmmel a felkészülés során - mondta Tóth Balázs. 

A szakágvezetés elégedett volt, mivel a bajnoki címek mellett Nyisztor Petra is dobogón zárt, és további jó eredmények születtek. Nyáron Budapesten rendezik a VB-t, ahol remélhetőleg szintén szurkolhatunk nyíregyházi atlétáknak. 

- Úgy számolunk, hogy 5-6 versenyzőnk is ott lehet a hazai rendezésű világbajnokságon, ami óriási dolog lenne. Ez a harmadik legnézettebb sportközvetítés a világon, nyáron több millió ember láthatja majd a budapesti versenyt - mondta Vas László szakágvezető. 

A magyar bajnokság kapcsán gyerekeknek sportágnépszerűsítő programokat is tartottak, ahol több mint kétszázan vettek részt.