Sikeres fiatalokból nincs hiány a Nyíregyházi Egyetemen – Elismerést kaptak a hallgatók

Az elismert hallgatók között volt például Karczub Zoltán, aki egy nemzetközi karate versenyen a dobogó legfelső fokára állhatott, valamint Szikszai Róbert is, aki a felnőtt magyar bajnokságon, diszkoszvetésben elért aranyérméért, valamint az Európa-bajnokságon való eredményes szerepléséért kapott rektori dicséretet. De volt, aki szónokversenyen vagy éppen népzenei versenyen ért el sikert.

Kordován Bernadett Eszter a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjén Vass Lajos Kiemelt Nívó díjat nyert. Elmondta, hogy a következő évben még rangosabb kitüntetést szeretne elérni.

A Vass Lajos Kárpát-medencei Népzenei versenyen vettem részt. A versenyről azt kell tudni, hogy határon kívüli diákok is részt vettek, valamint a megmérettetés egy évet ölel fel. Tavaly novemberben kezdődött az elődöntő, majd májusban és júniusban volt a regionális döntő, és idén novemberben a döntő. A felkészüléseben nagyon sokat segített az egyetemi tanárom, valamint a szakközépiskolás oktatóm is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A rektor azt mondta, fontos, hogy az egyetem is elismerje a sikeres fiatalokat.

Nagyon büszkék vagyunk az egyetemünk hallgatóira. A Nyíregyházi Egyetem 10 képzési területen, az alapképzéstől a szakirányú továbbképzésig nevel szakembereket, képzi a jövő értelmiségét. A tanuláson kívül fontos számunkra, hogy különböző versenyeken, rendezvényeken a hallgatók milyen eredményeket érnek el. A mai napon a sportteljesítményekért, szavaló-, valamint népzenei versenyeken elért eredményeikért adok át a hallgatóknak rektori elismerést.

– mondta el Vassné dr. Figula Erika.

A Nyíregyházi Egyetem hallgatói több éve járnak tanulmányi- és sportversenyekre; a rektor a tanárok felkészítő munkáját is megköszönte.


Horváth Kíra