Sikeres drámás műhelyek

A csoport április 2-án  a Cigánymandala című előadással arany minősítést és több különdíjat nyert az Országos Diákszínjátszó Találkozón, majd másnap elindultak Friedrichshafen városába, ahol Magyarországot képviselték egy nemzetközi színjátszó fesztiválon április 3-7-ig. A fesztiválra az előző évi sikerek alapján javasolták a csoport meghívását, majd a benyújtott pályázatot szakmai zsűri bírálta el, s ennek eredménye lett a feledhetetlen vendégszereplés.

A fiatalok nagy sikert arattak, fantasztikus atmoszférát teremtettek, megtáncoltatták a fesztivál résztvevőit, s remekül vették az új kihívásokat is. A svájciak előadását kellett újra játszani, amely óriási sikert és elismerést hozott számukra.  A sikeres szereplés eredményeként jövőre is meghívást kapott a csoport Friedrichshafenbe!

[REKLAM]

Csoportvezető, rendező: Demarcsek Zsuzsa, koreográfus: Demarcsek Dániel.
Biri immár második éve van benne a drámások nagy családjában. Ugyancsak kitűnő eredmény, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező nagykállói drámatagozat tanulóival közös előadást hoztak létre Moralitá-SOKK címmel, amely szintén arany minősítést ért el. Rendező: Demarcsek Zsuzsa
Külön örömöt jelent az is, hogy a Regionális Döntőn szintén arany minősítést szerzett a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola idén alakult új csoportja, a Szín-Tézis Színkör, akik Császári Viktória rendezésében a Szentiván éjjelén című  előadásukkal érték el ezt az elismerést.

A Korányi Frigyes Gimnázium 12 d. osztálya szintén arany minősítést szerzett a Napraforgó című előadással, amit Vona Éva rendezett.

Tavasszal tovább dübörög a színjátszó fesztivál: mind a négy előadás meghívást kapott az Országos Diákszínjátszó Találkozóra, amelyet április 21-23. között rendeznek meg Szolnokon.