Sikerek a Vikárban

Alig kezdődött meg a második félév a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában, hetente érkeznek haza a növendékek egy- egy újabb elismeréssel. Januárban a Nyíregyházi Egyetem zenei Intézete középiskolások számára hirdetett egy versenyt, ahol két vikáros növendék helyezést ért el. A február a népzenészekről szólt az intézményben. Az Oktatási Hivatal rendezte meg az Országos Népzenei versenyt, melynek egyik válogatóját Debrecenben tartották. A Vikár népzenei együttese, valamint három növendék szóló hangszerekkel, és énekkel továbbjutott az országos megmérettetésre, amely március utolsó hetében lesz.

Szintén az Oktatási Hivatal szervez a továbbképző évfolyamokon tanulóknak egy versenyt március végén Szentendrén, ahol két vikáros növendék, egy gitáros és egy fuvolista képviseli majd az iskolát. A megyei kürtös találkozón is megmutatták magukat a fúvós tanszak diákjai. Négyből négyen arany minősítéssel öregbítették az iskola hírnevét. Az elmúlt hétvégén „A zene képzelet” elnevezésű négykezes zongoraversenyen Pólikné Smidt Ildikó vett részt egy növendékével, ahonnan nívó-díjjal tértek haza.


Lelkes növendékek, motivált tanárok, segítőkész szülők

 

Tamás Attila, a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta, ebben a speciális intézményben az értékelés más, mint egy átlagos általános iskolában, hiszen itt a művészi teljesítmény az egyik mérvadója az elvégzett munkának. Az igazgató hozzátette, nagyon sok minden múlik a gyerekek lelkesedésén és a szülői segítségen. Tamás Attila örömét fejezte ki, hogy olyan kollégákkal dolgoznak együtt, akik nagyon motiváltak. A Vikárba járó növendékek pedig nem csak megszokásból zenélnek, hanem valóban tehetségesek és ezt meg is tudjuk mutatni. Az igazgató hozzáfűzte, ők a lehetőséget is meg tudják teremteni a növendékeknek ahhoz, hogy részt vegyenek művészeti versenyeken.

 

Nemzetközi és hazai megmérettetések

 

A munka nem áll meg a Vikárban, hiszen ezen a héten egy tehetségnap házigazdái lesznek az iskola tanárai és tanulói. A Lions Club és számos más intézmény tagjai mutathatják meg az intézményben művészi vénájukat. Ének, próza, tánc és egyéb kategóriákban lépnek majd a fellépők a színpadra, akiket egy közös dolog, a zene köt össze. Március 8-án hat tanuló méri össze tudását másokéval Debrecenben, az Országos Szolfézsversenyen. Március közepén pedig Rzseszówban egy Chopin zongoraversenyen vesz részt egy billentyűs tanuló, majd Bácstopolyán gitáros és zongorista növendékek lépnek fel. Tamás Attila, igazgató és Czakó Erika, a gitár tanszak vezetője pedig zsűritagként figyeli majd a gyerekek teljesítményét.

ME.