Shinto szertartás a nyíregyházi lányok sikeréért

A koncertfeladatok mellett az énekkart nem mindennapi élményekben is részesítik a szívmelengető vendégszeretetükről jól ismert japánok. A kórus az esős évszak megszűntével beköszöntő forró japán nyárban utazás közben megcsodálhatta a Fuji hegyet, megmártózhatott hűs tengervízben medúzák elől menekülve és forró hőforrásvízben is, a sajátságosan japán „onsen” fürdőkben.

A lányok és karvezetőjük további egészségéért és sikeres szereplésükért Kannami városkában shinto szertartást is végeztek, újabb különleges élményben részesítve ezzel a nyíregyházi énekeseket, akikre a szigetországban még három önálló hangverseny és egy CD-felvétel vár.

Az énekkar Szabó Dénes karnagy vezetésével hamarosan Dél-Koreában folytatja útját, ahol augusztus 5-étől a World Vision Nemzetközi Kórusfesztiválra várják őket Szöulba. Kölcsönkenyér visszajár – mondhatnánk –, mert a Pro Musica Leánykar tagjai augusztus 14-én esedékes hazaérkezésükkor „hozzák magukkal” a dél-koreai World Vision Gyermekkar tagjait is, akik augusztus 15-étől a XI. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválon mutatkoznak be a nyíregyházi közönségnek, aminek részletes programja elérhető a www.cantemus.hu/fesztival honlapon.

Szilágyi Szilárd