Sétálj! Szalad! Fuss! Az egészségedért! És támogasd a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályát!

Az ENSZ 2004-ben jelölte ki április 2-át az autizmus világnapjává! Ezen a napon a figyelem az autistákra és családjaikra irányul.

2023. április 2-án, a Most Élsz Egyesület szervezésben Nyíregyházán is meg szeretnének emlékezni erről a napról, érzékenyítve a társadalmunkat sérült társainkra. A továbbiakban születésének 80. évfordulója alkalmából megemlékeznek Dr. Endreffy Ildikóról, aki volt Nyíregyháza alpolgármestere, a Nyíregyházi Evangélikus Egyház emblematikus személye, aki mintegy 3 és fél évtizeden keresztül, a Jósa András Oktatókórházban orvosbiológusként kutatta és segítette az autizmussal élő családok életét. Laboratóriumi vizsgálatok segítségével igyekezett megtalálni az autizmusban rejlő anyagcsere betegségeket, hazai és nemzetközi szinten publikálta eredményeit. 2023 április 2-án, hagyományteremtő módon szeretnének Dr. Endreffy Ildikóról is az autizmus világnapján megemlékezni.

Sétálj! Szaladj! Fuss! Az egészségedért! Közben támogasd beteg gyermekek gyógykezelését! 

Az adományokból szeretnék a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályát támogatni, valamint dr. Endreffy Ildikó tudományos emlékiratait könyv formájában kiadni, amivel segítséget adhatnak szülőknek, orvosoknak egyaránt. 

A futónap szakmai felügyeletéhez sikerült megnyernie az egyesületnek Pécsi Józsit és Barbit, nyíregyházi futópárost, akik hosszú évek óta koptatják cipőiket a Nyírség dombjain és völgyein.

Barbi így mesél magáról:

A futást 3. gyermekem születése után kezdtem el azért, hogy kikapcsolódjak. Az első futóversenyem 2012. május elsején volt, ahonnan aranyéremmel tértem haza. 2019 a HOCRA bajnokságon saját korcsoportom bajnoka lettem. 11 év alatt számos hazai és nemzetközi futóversenyen részt vettem Extreme Trail, Dragon Race, Spartan olyan futóversenyeken is, amelyek a jótékonyság adományozás jegyében zajlottak. Számomra a futás testi lelki és szellemi felüdülés. Mottóm: „Soha ne mások,hanem saját magad legyőzésére törekedj!”

Józsi:

Én a futást 8 éve kezdtem hobbi szinten. Mára életformámmá vált. Terep és terepakadályfutás áll hozzám a legközelebb. Számos akadályfutásom indultam az elmúlt években Extreme Trail, Dragon Race Military Run,Spartan de a kisebb versenyeken is örömmel részt veszek. Mottóm: „A futás kimozdít a hétköznapok mókus kerekéből, kitartást és egészséget ad!” 

Sétálj! Szalad! Fuss! Az egészségedért! És támogasd a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályát!

Időpont: 2023. április 02. 10:00 óra START (9.00 órától regisztráció)

Helyszín: Nyíregyháza Erdei tornapálya

Előregisztráció szükséges,töltse ki az űrlapot az alábbi linken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfMcxXkMPuVz5Zuq5fYQ7uRwsu3MQ0hHPU6NY_7FH6V4vsCA/viewform?usp=pp_url&fbclid=IwAR0PW108gEvl64NSSkAHHAqCRodbxB6Xb7giQLlI68BoLDJfl7LfAxJ2n3w

vagy jelezze részvételi szándékát mostelsz.e@gmail.com e-mailcímen vagy 0670-421-3449 telefon számon.  

A nevezési díj befizetése és a rajtszám átvétele a helyszínen!

• 2 km-es séta: 1000 Ft

• 2 km-es családi séta ( 4 fő ) 2000 Ft

• 4 km-es futás: 2500 Ft

• 8 km-es futás: 5000 Ft