Senki ne gondolja, hogy a lányok szándékosan akartak veszíteni!

 Magyar Kupa meccs Kaposváron, bajnoki Békéscsabán majd CEV Kupa találkozó Franciaországban. Nem unatkoznak a Fatum Nyíregyháza játékosai. A női röplabdásokra egy hét alatt három fontos meccs vár, mindegyik idegenben, azaz rengeteget kell majd utazniuk a lányoknak. Az elmúlt hét sem volt könnyebb, a szerdai nemzetközi kupameccs után a Jászberény érkezett, és utóbbi meccsen érződött a fáradtság. A szurkolók közül néhányan éles kritikával is illették a vezetőedzőt és a játékosokat is.

- Egyszerű az edzőt szidni, és én vállalom is a döntéseimért a felelősséget. Hogy bizonyos szurkolók a játékosokat találták meg, az számomra megdöbbentő volt. Senki ne gondolja, hogy a lányok szándékosan veszíteni akartak! Fáradtak voltak, más környezetben kellett játszaniuk, más labdával, sok összetevője van, hogy miért játszik egy csapat tompán. Egyszerű ítélkezni, és a közösségi oldalakon kritizálni. Ezt fájlaltam, hiszen szerdán még mindenki ünnepelte az együttest. Azt kérem a szurkolóktól, hogy jóban-rosszban álljanak a csapat mögé - mondta Hollósy László vezetőedző.

A szakmai stáb kezét megköti a magyar szabály, ezért a vezetőedzőnek a cseréknél erre is figyelnie kell. A játékosok közül Ancsin Kitti egy közúti baleset részese volt, szerencsére nincs komoly baja, de a hétvégi találkozót ezért ki kellett hagynia. Ami az ellenfeleket illeti a Békéscsaba kerete erősödött az elmúlt napokban, egy klasszis légióst igazoltak, a CEV Kupa ellenfél Mulhouse pedig Európa legjobb csapatai közé tartozik, a Bajnokok Ligájában indult. December 18-án utazik Franciaországba a csapat, előtte 15-én játszik Békéscsabán, 12-én pedig a Magyar Kupában Kaposváron lép pályára a Fatum Nyíregyháza.

Dankó László