Segítsünk együtt a szabolcsi jégkár károsultjainak!

A Magyar Vöröskereszt adománygyűjtést szervez a szabolcsi jégeső károsultjainak megsegítésére. A pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt az alábbi számlára várja:

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt számlaszáma:

K&H Bank Zrt.: 10404405-50495749-49561000

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „JÉGKÁR”. Köszönjük!

A Magyar Vöröskereszt a beérkezett adományokból azon rászoruló családoknak és idős embereknek szeretne segítséget nyújtani, akiknek nem volt biztosításuk és önerőből nem tudják megoldani ingatlanjaik megrongálódott tetőszerkezetének renoválását.

Mint ismeretes, viharos széllel érkező jégeső pusztított kedden kora reggel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén: a térségében lehullott, tojásnyi jégdarabok hétszázötvenöt épületet rongáltak meg. A vihar tizenhárom települést – Rozsály, Zajta, Méhtelek, Garbolc, Uszka, Kishódos, Nagyhódos, Gacsály, Nyírkáta, Magosliget, Botpalád, Tiszabecs és Csenger – érintett. Különösen nagy károk keletkeztek 5 településen – Rozsály, Méhtelek, Zajta, Nagyhódos, Garbolc –, ahol szinte 100 százalékos kárt okozott az épületek tetőszerkezetében a jégverés. A legnagyobb mértékben a palával fedett ingatlanok tetőszerkezete károsodott. A legtöbb károsodott ingatlanra nem volt biztosítás.
A károsult családok nevében is várjuk adományaikat.

Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete