Segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt

A nyíregyházi rendőrök várják az ismeretlen járművezetőnek, valamint azoknak a jelentkezését, akik a baleset körülményeiről információval rendelkeznek.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 15010/36/2022. bűnügyi számon segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Egy ezidáig ismeretlen járművezető 2022. január 2-án 8 óra 50 perc körül az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú, szürke színű feltehetően Volkswagen Touran típusú személygépkocsival közlekedett a 4-es számú főúton Székely felől Kisvárda irányába. Az ismeretlen járművezető Székely és Berkesz között az előtte haladó jármű szabálytalan előzésébe kezdett. Áttért a szemközti sávba, ahol a vele szembe szabályosan közlekedő személygépkocsi vezetője az ütközés elkerülése érdekében autóját jobbra kormányozta, lesodródott az útról és a vízelvezető árokba csapódott. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. A balesetet követően az ismeretlen járművezető a helyszínt megállás, és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhagyta.

A rendőrség várja az ismeretlen járművezetőnek, valamint azoknak a jelentkezését, akik a baleset körülményeiről, illetve a jármű vezetőjének személyével kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek. Jelentkezni lehet a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán személyesen, telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívó számon. Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán is bejelentést tehet.

 

Forrás: police.hu