Segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt

Segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 15010/744/2019. bűnügyi számon segítségnyújtás elmulasztása miatt folytat büntetőeljárást. A rendelkezésre álló adatok szerint egy eddig ismeretlen járművezető az általa vezetett fehér színű, zárt kocsiszekrényű, ismeretlen hatósági jelzésű és típusú tehergépkocsival közlekedett 2019. február 24-én 12 óra 45 perc és 13 óra 45 perc közötti időben a 41-es számú főúton, Apagy felől Napkor irányába. Haladása során a 12-es kilométernél az „Előzni tilos” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva szabálytalanul előzésbe kezdett úgy, hogy vele szemben közlekedett egy másik gépjármű. A személygépkocsit vezető 59 éves napkori nő, hogy az ütközést elkerülje, jobbra kormányozta járművét, amitől a jobb oldali útárokba sodródott, majd egy fának ütközött. A baleset következtében az 59 éves nő súlyos sérüléseket szenvedett. Az ismeretlen járművezető a balesetet követően a helyszínről megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül tovább közlekedett Nyíregyháza irányába.

A rendőrség várja az ismeretlen járművezetőnek, valamint azoknak a jelentkezését, akik a baleset körülményeiről információval rendelkeznek.

Jelentkezni lehet a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán személyesen, telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívószámon. Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán is bejelentést tehet.

 

Forrás: police.hu