Segítséget kérnek a nagyecsedi károsultak érdekében
Segítséget kérnek a nagyecsedi károsultak érdekében
Segítséget kérnek a nagyecsedi károsultak érdekében

Cserepekért, tetőlécekért, fóliáért és pénzbeli adományokért fordul a nagylelkű felajánlókhoz a Magyar Református Szeretetszolgálat. Így kívánnak minél előbb segíteni azoknak a nagyecsedi családoknak, akiket nem kímélt a múlt heti, döbbentes vihar.  Az építőanyagokat a Nagyecsedi Jelenlét Ponton fogadják, a pénzbeli támogatást pedig a 1358-as technikai szám hívásával vagy átutalással lehet felajánlani.  

Átlyukasztott tetők, szétvert cserepek, palák, betört ablakok, szélvédők. Mindenütt a pusztítás nyomai Nagyecseden. Múlt hét csütörtök délután emberemlékezetet óta nem látott pusztítást végzett a vihar a településen és a környékén. Szinte nincs olyan ház, ahol ne érte volna kár a tulajdonosokat. A katasztrófavédelem és a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai kemény munkával igyekeztek fóliázni, már csak azért is mert újabb csapadék érkeztett a térségbe. A reformátusok közben adományokat is gyűjteni kezdek. Tetőcserepeket, tetőléceket, fóliát fogadnak a nagylelkű felajánlóktól, és közben a 1358-as számon, hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a felújításokhoz. Az adomány.jobbadni.hu oldalon szereplő bankszámlaszámra pedig tetszőleges összeget lehet felajánlani.

"Egy viharkár után, valóban fontos a gyorsaság, hiszen a tetők gyors javítása, azért is szükséges, hogy egy következő vihar, vagy egy következő nagy esőzés ne okozzon még nagyobb károkat az otthonokban. Mi most elsősorban a sajtón keresztül kértünk segítséget. Itt mind az egyházi gyülekezeti kapcsolatainkat is felkerestük és természetesen az országos médiumokon keresztül is próbálunk hírt adni az adománygyűjtésről. Hála Istennek, azt tapasztaljuk, hogy ez valóban sokakat megérintett ez a téma és segítséggel fordulnak hozzánk. Ám mi magunk is szeretnénk abban is példát mutatni, hogy mind a hétvégén és ezen a héten is a saját munkatársaink is útra keltek és őket most lehet látni „zöld pólóban” a tetőkön is segítünk, hiszen önkéntesek is csatlakozhatnak hozzánk továbbra is. Ha valaki ebben tud a segítségünkre lenni az is remek, de mi magunk is ott vagyunk, a helyszínen is segítünk. Bízunk benne, hogy ezt a példát látva, egyre többen érzik majd azt, hogy ki milyen módon tud majd csatlakozni ehhez." - mondta el  Dubis-Lukics Zsófia a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációsvezetője.

Majd hozzáfűzte, a katasztrófavédelemmel közösen egy felújítási sorrendet alakítottak ki annak érdekében, hogy a legjobban rászorultakon tudjanak a leggyorsabban segíteni. A múlt heti viharok Szabolcsban és Baranyában több száz család lakóházát, otthonát érintették.