Készül a futsal csapat - több új játékos érkezett

Készül a bajnoki rajtra az A'Stúdió Futsal Nyíregyháza csapata. Az NB-I-es gárda kerete több helyen változott a nyári szünetben, többek között válogatott játékosok is érkeztek. A szezon augusztus 14-én indul a mieink számára a Pécs elleni meccsel.

Készül a rajtra az A'Stúdió Futsal Nyíregyháza. Az NB-I-es együttes az elmúlt hetekben erősítő edzéseket végzett az Atlétikai Centrumban, mostantól viszont már a labda is főszerephez jut. Napi két edzés szerepel a programban. 

- Túl vannak a legkeményebb részen a játékosokon, komoly fizikai terhelést kaptak, érződik is a fáradtság. Mostantól az Arénában edzünk, és több a játék. Eddig terv szerint halad a felkészülés - mondta Lovas Norbert vezetőedző. 

Több új játékos is érkezett, többek között a sokszoros felnőttválogatott Öreglaki Norbert is a csapatot erősíti a továbbiakban. A Haladás játékosaként az alapszakasz gólkirálya lett, kétszer bajnoki bronzérmet szerzett, 2018-ban Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, éppen Nyíregyházán. Öreglaki később a Ferencvárost erősítette, az előző két idényben pedig a Kecskemét színeiben futsalozott. Végigjárta az utánpótlás-válogatottakat és a felnőtt nemzeti csapatban is többször pályára lépett. A ballábas szélső 177 találattal rendelkezik az élvonalban, ezt szeretné növelni Nyíregyházán. 

- Szép emlékek kötnek ide, mivel nyertem ebben a csarnokban Magyar Kupát, tavaly pedig győztünk a Kecskeméttel. Most azon leszek, hogy a Nyíregyházát segítsem győzelemhez. Tetszett amit a vezetés felvázolt tervként, Lovas Norbertet jól ismerem, bízom abban, hogy sikeres szezonunk lesz - mondta Öreglaki Norbert játékos. 

Szintén új játékos Dávid Richárd. A több poszton bevethető, rutinos játékos 127-szeres magyar válogatottnak vallhatja magát, 49 alkalommal kezdőként lépett pályára és 30 gólt szerzett. Nemzeti csapatunk idei mérkőzésein is számolt vele a szövetségi kapitány, a márciusi, Izrael elleni győzelemből két találattal vette ki a részét.

- Látva a többi csapatnál is az igazolásokat, egy nagyon izgalmas bajnokságot várok, ahol kiegyenlített lesz a mezőny. Szeretnénk minél előrébb végezni, és a felsőházba jutni, valamint minél többször megtölteni ezt a szép csarnokot – tette hozzá Dávid Richárd játékos. 

Új játékos Kovács Ádám, Gagyi Sándor és a brazil Gregory Costa is. A bajnokságot augusztus 14-én kezdi a Stúdió hazai pályán a PTE-PEAC ellen. Előtte több felkészülési mérkőzést játszik a csapat, köztük külföldi együttesek ellen is.