Segítség a hidegben

A fagyos napokon egyre gyakrabban csörög a telefon a Periféria Egyesület diszpécserszolgálatán. A bejelentést követően útnak indulnak az egyesület szociális munkásai, meleg ételt, kenyeret, forró teát, konzervet és meleg takarót visznek.

Ma délelőtt a segítő csapat a Debreceni úti felüljáró alatti fás-bokros területre ment, régi ismerősökhöz. A két férfi az egész évet a szabadban tölti, ezért télen naponta meglátogatják őket. A segítségre szorulók megköszönték az ételt, és persze beszélgettek is a szociális munkásokkal.

 

VESZÉLYBEN A HIDEG LAKÁSBAN ÉLŐK IS

 

A szakemberek azt mondják, az extrém hideg időben nem csak a fedél nélküliek szorulnak segítségre, hanem sokszor a lakásban élők is. Dr. Szoboszlai Katalin, a Periféria Egyesület elnöke elmondta, az ilyen információkat továbbítják a Gyermekjóléti és Családsegítő Központ felé, de ha idős emberekről van szó, akkor a Szociális Gondozási Központot tájékoztatják. Az ottani szakemberek pedig gondoskodnak az ellátásukról. Az egyesület diszpécserszolgálata napi 24 órában működik, a 42-es körzet, 504-618-as telefonszámon lehet bejelentést tenni. Az eddigi hívások alapján azt tapasztalják, hogy egyre jobb az egymásra odafigyelés, valamint szorosabb a segítő összefogás a rászorulók érdekében.

Szoboszlai Tibor