Saul fia a Krúdy Art Moziban

Nemes Jeles László Saul fia című alkotása, a Jurassic World, a Ted 2 és a Terminator Genisys is szerepel a Krúdy Art Mozi nyári műsortervében. A Saul fiát és a Jurassic World című alkotást június 11-étől 17-éig, egy héten keresztül nézhetik meg az érdeklődők, a Ted 2-t és a Terminator Genisys-t pedig júliusban tűzik műsorra. Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója – a kulturális központ azt vállalta, hogy legalább két éven át art teremként üzemelteti a Krúdy Mozit – érdeklődésünkre elmondta, a nagysikerű filmek vetítéséhez szükség volt arra, hogy a legkorszerűbb technikával szereljék fel a mozit.

 

3D-S FILMEK IS

 

Az igazgató az előzményekkel kapcsolatban hangsúlyozta, az elmúlt években az art mozik, elavultságuk miatt, kezdtek kimenni a divatból. Nyíregyházán is nagy probléma lett volna, ha a Krúdy Mozit nem sikerül korszerűsíteni, hiszen nehéz volt a műsortervet összeállítani a technikai korlátok miatt. A nyertes pályázatnak köszönhetően megújulhatott a nyíregyházi művész mozi, az új vetítő próbaüzeme tavaly nyáron lezajlott, az őszi, hivatalos átadás óta pedig rendszeresen tűzik műsorra a nagysikerű filmeket.

– A legkorszerűbb digitális technikával lettünk fölszerelve, mind a hangot, mind a képet más dimenzióra helyeztük. Ezzel a technikával 3D-s, valamint premier és premier előtti filmeket is tudunk vetíteni, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a nézőszámunk az elmúlt időszakhoz képest, háromszorosára emelkedett. A moziban kényelmesek a fotelek, szép a kép és a hangvilág, valamint a nézőink is elégedettek. Számunkra pedig ez a legfontosabb – hangsúlyozta az igazgató.

A Krúdy Art Mozi kedvezményes jegyárairól, valamint a részletes műsortervről folyamatosan tájékozódhatnak a krudymozi.hu weboldalon.

Bruszel Dóra