Sajtóreggelit tartott a Nyíregyházi Törvényszék

A közelmúltban felmerült aktualitások ismertetése mellett kötetlen beszélgetésre hívta meg a helyi sajtó és média képviselőit a Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztálya.

A rendezvényen dr. Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék elnöke arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az Országos Bírói Tanács első hatéves mandátuma lejárt, s örömmel jelentette be azt, hogy az újonnan megválasztott testület tagjai közé két bíró is bekerült a megyéből. Dr. Seres Lívia, a Nyírbátori Járásbíróság elnöke az Országos Bírói Tanács tagja, míg dr. Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék bírája a tanács póttagja lett.

Sterné dr. Deák Andrea törvényszéki bíró a polgári és közigazgatási perrendtartás hatályba lépésével kapcsolatos változások közérthető formában történő megfogalmazását hangsúlyozta. A büntetőeljárások vonatkozásában a sajtó képviselőinek tárgyaláson való megjelenésére vonatkozó szabályokat dr. Toma Attila törvényszéki bíró elevenítette fel.

A résztvevők a további együttműködés érdekében kifejezetten hasznosnak értékelték a törvényszék képviselőinek e közvetlen formában történő találkozását a sajtó és média képviselőivel.