Saját termesztésű kábítószert fogyasztottak

A szabolcsi nyomozók lefoglalták a szabolcsveresmarti kendertermést.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt szervezték meg két szabolcsveresmarti férfi elfogását.

A rendőrök mindkét férfi lakóhelyén 2022. október 12-én végeztek kutatást. N. Zs. O. 24 éves szabolcsveresmarti otthonában egy tő kifejlett, közel másfél méter magas vadkendert, valamint 136,2 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő száraz növényi származékot foglaltak le. A nyomozás adatai szerint a férfi azért tartott otthonában marihuánát, mert azt rendszeresen fogyasztotta. A nyomozók L. G. Zs. 31 éves szabolcsveresmarti lakóhelyén 224,5 gramm mennyiségű marihuána gyanúját keltő száraz növényi származékot foglaltak le, amelyet a gyanúsított befőttes üvegekben a kertben elásva tárolt, valamint digitális mérleget, növény őrlőt, és a tiltott szer fogyasztásához használt pipát foglaltak le. Az elvégzett gyorsteszt mindkét férfi szervezetében kábítószer hatóanyag jelenlétét mutatta ki, és alátámasztotta a kábítószer fogyasztás gyanúját.

A rendőrök mindkét férfit a Kisvárdai Rendőrkapitányságra előállították, és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanújával kihallgatták. A büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhetnek.  

 

Forrás: police.hu