Ruhahamisító üzemek buktak le Nyíregyházán

Profik voltak, egy speciális varrógépet használtak a ruhahamisítók. Úgynevezett „okosvarrógéppel” dolgoztak, amellyel a legapróbb részletekre is odafigyelhettek: ennek a varrógépnek a programkártyája biztosítja a különböző márkajelzések speciális varrását.

Ruhahamisító üzemek buktak le Nyíregyházán. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Tokaji úti használtcikk piac mellett világmárkák hamisítására berendezett raktárakat találtak. Külföldi állampolgárok a vásártér melletti raktártelepen két csarnokot is berendeztek ruházati termékek hamisítására.


KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROKAT FOGTAK EL

 

A ruhahamisítók egy ellenőrzéssorozat során buktak le.
Magyar Norbert, a NAV Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság szóvivője elmondta: július 11-étől folyamatosan tartanak ellenőrzéseket. A Tokaji úti piac környékén lévő raktárak előtt a NAV ellenőrei csoportosulásra lettek figyelmesek, az ott állók az adóhivatal munkatársai láttán azonnal futásnak eredtek. Két vietnámi és egy mongol állampolgárt azonban sikerült elfogni. A helyszínen a pénzügyőrök a varrógép mellett szitanyomó eszközöket és ismert világmárkák címkéit találta meg.

 

5 EZER HAMIS RUHANEMŰT ÉS LÁBBELIT TALÁLTAK

 

A 90 négyzetméteres csarnokokból mintegy 5 ezer darab hamis ruhanemű, lábbeli került elő. A termékeket a pénzügyőrök lefoglalták, és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Ha beigazolódik a gyanú, hogy a külföldi állampolgárok üzletszerű ruhahamisítást végeztek, több millió forintos mulasztási bírsággal büntethetők.

F. A.