Ruhaadomány a rászorulóknak

A TKKI, amely elsősorban komplex társadalomfejlesztéssel foglalkozik, igen jelentős szerepet tölt be a felzárkózás, a mélyszegénység megszüntetése és az esélyegyenlőség megvalósítása terén. Tevékenységével főként a hátrányos helyzetűeket, álláskeresőket, alacsony iskolai végzettségűeket, kisebbségeket, mélyszegénységben élőket és a megváltozott munkaképességűeket segíti.

Az intézet nagy hangsúlyt fektet a különböző társadalmi szerepvállalást erősítő akciókra is, így tevékenységével összhangban szervezte meg az adománygyűjtést és -osztást is.

A közel harminc zsáknyi férfi-, női, gyermek- és csecsemőruhát, -cipőt és játékot nyíregyházi középiskolás diákok segítségével gyűjtötték és válogatták szét a TKKI munkatársai. A nyíregyházi igazgatóság ugyanis bekapcsolódott az iskolai közösségi szolgálati helyet biztosító intézmények sorába és már hat helyi középiskolával (Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Kölcsey Ferenc Gimnázium, Krúdy Gyula Gimnázium, Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium, Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium, Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium) kötött együttműködési megállapodást. Ennek köszönhetően az ezekből az oktatási intézményekből érkező diákok bekapcsolódhatnak a TKKI társadalmi felzárkózás és az esélyegyenlőség területén végzett feladataiba.

A ruhaadomány az Oltalom Szeretetszolgálat közreműködésével a Családok Átmeneti Otthonában, a Hajléktalanok Otthonában, az Átmeneti Szállón, a Nappali Melegedőben és az Éjjeli Menedékhelyen került kiosztásra a hátrányos helyzetű embereknek.

A TKKI Nyíregyházi Igazgatósága a jövőben is folyamatosan szervez olyan akciókat, amelyekbe bárki bekapcsolódhat, így például március 31-én véradás lesz, és a ruhaadományok gyűjtése is folyamatos a Nyíregyháza, Széchenyi utca 13. szám alatt található igazgatóságon.