Rozsrétszőlő bekötőút felújítása – Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés
Fotó: Illusztráció

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 600 millió forint, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Rozsrétszőlő bekötőút (Nyugati 1. u./Déli Ipari Park bekötőút) felújítása” című, TOP-6.1.5-16-NY1-2020-00004 azonosító számú pályázat megvalósítására.

Nyíregyháza fejlődése szempontjából kiemelten fontos a helyi gazdaságfejlesztés, amelynek alapvető célja az üzleti infrastruktúra fejlesztésén keresztül a helyi vállalkozások támogatása, beruházások vonzása, valamint foglalkoztatási együttműködési megállapodások, paktumok támogatása által a térségi foglalkoztatottság növelése.

Ezen városfejlesztési célhoz járul hozzá, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 600 millió forint, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Rozsrétszőlő bekötőút (Nyugati 1. u./Déli Ipari Park bekötőút) felújítása” című, TOP-6.1.5-16-NY1-2020-00004 azonosító számú pályázat megvalósítására. A fejleszteni kívánt útszakaszon jelentős az árukiszolgálást és árumozgatást lebonyolító gépjárműforgalom, valamint a munkaerő-forgalom, ezért elengedhetetlen az útburkolat teljes körű felújítása, szabványosítása és megerősítése. A fejlesztés közvetlen célja a Rozsrétszőlő bekötőút (Nyugati 1. i. /Déli Ipari Park bekötő út/) felújítása szélesítése közel 1 kilométeren. A felújítás az ipari parkos körforgalomtól indul, része a Marso Kft. és Lukoil csatlakozásaival érintett bekötői útszakasz, majd a Marso Kft. kapubejáratával bezárólag ér véget.

A fejlesztés eredményeként megvalósul Nyíregyháza külterületén a 35130 j. közút szabványosítása, szélesítéssel és a pályaszerkezet megerősítésével is, így az átépítés után jelentős tehergépjármű forgalom növekedés várható.

A projekt keretében a kivitelezés 2022. április 11-én kezdődik és tervezett időtartama előreláthatólag 7 hónap.