Rövidhírek október 18-án

 


A tartalomból:

 

– Ünnepélyes keretek között tették le az alapkövét annak a parkolóháznak, amely a Jósa András Oktatókórházban épül a régi Gyermekosztály helyére. Ha elkészül, 361 db parkolóhely áll majd a kórház dolgozói, betegei és látogatói rendelkezésére.


– Átalakították és bővítették a Dohány utcai játszóteret. A korábbi játékvárat elbontották és helyére egy négytornyú, többfunkciós játékot építettek.


– A Társadalmi felzárkózási és integrációs köznevelési intézkedések támogatása elnevezésű, Esélyteremtő óvoda kiemelt uniós projekt regionális szakmai konferenciáját rendezték Nyíregyházán.


Díszvilágítást kapott a belvárosi református templom. Az épületet megvilágító reflektorokat a kedd esti istentisztelet után kapcsolták fel.


– A szerelmet tanulja ezekben a napokban a Nyíregyházi Állatpark kondorkakasa. Az impozáns, 18 kilogrammos madárhoz beköltöztettek egy tojót, de egyáltalán nem biztos, hogy a lakótárstól megdobban majd a szíve.


– A Mező utcai csomópont átépítése miatt leszerelték a jelzőlámpákat és újakat üzemelnek be.


Sűrű lesz a következő napok programja a Nyíregyháza Spartacus számára. A labdarúgó együttes előbb Siófokon, majd Csornán lép pályára. A két meccs között Telkiben edzőtáborozik a Szpari.