Rövidhírek április 23-án – Visszatekintünk a Helló Nyíregyháza! programjaira is


A tartalomból:

Ukrán küldöttség érkezett a Robert Schuman Intézet és a Nemzetközi Visegrádi Alap szervezésében városunkba. A program célja, hogy a résztvevők az Ukrajnában megkezdett decentralizációs és az önkormányzatokat érintő reformok kapcsán tapasztalatot gyűjtsenek, miként működnek a V4-es országok önkormányzatai.

Sikeres volt a Helló Nyíregyháza! Idén már hetedik alkalommal üdvözölték az emberek egymást egy Helló Nyíregyháza! köszönéssel a Kossuth téren. Idén is közel 10 helyszínen, több színpadon, különböző elnevezésű utcákban és sátrakban fogadták a tavaszköszöntőket április 20-án.

– A Családi Kör megyei rajzpályázat eredményhirdetésével nyílt meg a 45. Gyermekkönyvhónap melynek vendége lesz Bessenyei Gábor Leiner Laura és Nógrádi Gábor

– Bemutatták a krúdys diákok legújabb folyóiratát a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. Az érettségi előtt álló tanulók modern versekkel, mesékkel tűzdelt folyóiratot adtak ki Napraforgó címmel.

Baleset történt az Orosi úton. Egy teherautó forgalmi okok miatt fékezett, a mögötte érkező kisteherautó időben reagált erre, ám a harmadik jármű sofőrje ezt nem vette észre időben, így történt a ráfutásos baleset.

Helebrandt Máté ismét győzött Békéscsabán. A nyíregyházi atléta ezúttal 20 km-en indult.

Hazai környezetben lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus. A Zalaegerszeggel 26. alkalommal találkozott a Szpari.