Rossz útra tévedtek

Mint levelében megfogalmazta, a kerékpárosok a Sóstói út villasori útját használják, annak ellenére, hogy a szemközti oldalon, a stadion felőli utcarészen kiépített – a járdától elkülönített – kerékpárút fut végig egészen Sóstógyógyfürdőig. Megdöbbenten tapasztalta, hogy az esetkor az ott sétáló rendőrök sem éltek szankciókkal. A kerékpárosok pedig később azon is csak nevettek, amikor elütöttek egy kisfiút és az édesapja rájuk ordított.
„A közösségi szabályokat betartó többség pedig tűr. Miért? Csak azt szeretném jelezni, hogy az összegyűlt sérelmek, lelki megaláztatások semmi jóra nem fognak vezetni.”

 

AKÁR HELYSZÍNI BÍRSÁG IS

 

Az olvasói panasszal megkerestük a Nyíregyházi Rendőrkapitányságot. Fülöp Gergely, rendőr őrnagy, szóvivő az alábbi tájékoztatást adta:

– Ahol kijelölt kerékpárút van, ott tilos a járdán kerékpá­rozni. A szabálysértővel szemben a rendőr figyelmeztetést vagy helyszíni bírságot alkalmazhat, illetve szabálysértési feljelentést tehet.
A rendőrség rendszeresen ellenőrzi nemcsak a gépjárművel közlekedőket, de a kerékpárosokat is, valamint számos csatornán (pl. a médián keresztül) ad tájékoztatást a szabályos közlekedésről. Az olvasó által jelzett útszakaszra a Nyíregyházi Rendőrkapitányság fokozott figyelmet fordít majd.