Rohanás helyett futottak! – Futást szervezett az Örökösföldi Görögkatolikus Egyházközség

Bemelegítéssel kezdtek az adventi futás résztvevői az örökösföldi Szentháromság templom udvarán. Kicsik és nagyok zenére nyújtottak. Ezt követően közösen számoltak vissza és a megkezdődött a kisebbek futama. Nekik egy 200 méteres kört írtak elő, amit nagy kedvvel teljesítettek. A kilenc éves Varga Péter Sándor szerint karácsonykor jobb lenne, ha inkább a lábukat használnák az emberek és nem az autókat.

A futás nagyon egészséges dolog és szerintem mindenkinek futnia kellene, nem kocsikat használni, mert rontja a környezetet.

– fogalmazott Péter. A kicsik után a felnőttek futamát indították el, ők az örökösföldi lakótelep körül körözhettek.

Ez az egész arról szól, hogy igenis hagyjunk erre időt és ne a karácsonyi ajándékok kerüljenek az első sorba, hanem a saját magunk és a saját családtagjainkra való figyelés. Egész évben nem nagyon tesszük ezt meg és a szeretet ünnepének legyen az a lényege, hogy megtesszük!

– tette hozzá Kelemen Hortenzia.

Már második alkalommal

A Hová rohansz? elnevezésű közösségi futást második alkalommal szervezte meg az Örökösföldi Görögkatolikus Egyházközség. A cél az volt, hogy felhívják az emberek figyelmét, hogy ne csak rohanásból álljon a karácsonyra való készülődés. Szabó Tamás parókus köszöntőjében arról beszélt, hogy az adventi időszaknak is a szeretetről kellene szólnia, figyeljünk magunkra, családtagjainkra és a rohanás helyett inkább szervezzünk közös programokat, legyünk együtt a barátainkkal.

Jelezni akarjuk, hogy felesleges rohanni, sokkal inkább ráérős dolgokat is lehet tenni, mint például futni. Nekünk van most időnk futni, van időnk megállni, van időnk beszélgetni, van időnk egy kicsit egymásra is odafigyelni. Hisszük, hogy az ünnep ezekben az apró csodákban legalább annyira érkezni fog, mint a rohanásunkban.

– szögezte le Szabó Tamás. Az adventi futásnak több tucat résztvevője volt a csípős hideg és a hó ellenére, őket szeretetvendégség várta.

 

Z. Pintye Zsolt