Rockfesztivál a skanzenben – Legendák a színpadon

Nagy siker övezte a néhány év után ismét megrendezett sóstói Rockfesztivált. Sokszínű zenei stílussal készültek a szervezők, igazi legendákat hívtak Nyíregyházára. A Junkies akusztik koncertjét a szabolcsi Radar zenekar követte, majd a Deák Bill Blues Band és a Pokolgép jóvoltából volt blues, akusztikus rock, valamint heavy metal is a fesztiválon.

 

A Junkies akusztik koncertje nyitotta szombaton a Rockfesztivált a Sóstói Múzeumfaluban. Magyarország egyik legnépszerűbb punkzenekarának két oszlopos tagja, Szekeres András és Barbaró Attila adta elő a zenekar legkedveltebb dalait, megalapozva ezzel már a korai órák hangulatát. Több mint tíz éve szervezték az első Rockfesztivált Sóstón, ami sok éven keresztül a rockzenekedvelők körében hatalmas sikert aratott. A járványidőszak okozta szünet után a szervezők és a fellépők is izgatottan várták, hogy idén ismét visszahozzák a rockzenét a skanzenbe.

– Hiányzott ez mindannyiunknak, hiszen a Covid miatt 3-4 év alatt elmaradtak ezek az események, és a nyíregyháziaknak, illetve a térségbelieknek is hiányzott. Ki voltak éhezve erre az élő zenei muzsikára, vártuk mi is a visszatérést. Most végre összejött és újra szól a rock’n’roll Sóstón – mondta el a rendezvényen Mák István, a Radar zenekar énekese.

Jubileumi koncertek

Sokszínű zenei stílussal készültek a szervezők, igazi legendákat hívtak Nyíregyházára. A Junkies akusztik koncertjét a szabolcsi Radar zenekar követte, majd a Deák Bill Blues Band és a Pokolgép jóvoltából volt blues, akusztikus rock, valamint heavy metal is a fesztiválon – számos jubileummal karöltve.

– Szinte mondhatjuk azt, hogy most jubileum-hegyeket ünneplünk, hiszen a Deák Bill Blues Bandnél 75 éves Deák Bill Gyula, így a születésnapi műsorát, az arénás koncert gerincét adja elő. Az est záróakkordja a Pokolgép, akik 40 éve töretlenül nyomulnak. És egy kicsit magunkat is ide soroljuk a Radar zenekarral, hiszen mi pedig jövőre ünnepeljük a 20 éves szülinapi bulinkat – tette hozzá Mák István.

Deák Bill Gyula 75. születésnapja és a Pokolgép jubileuma mellett a szabolcsi Radar zenekar is kerek évfordulót ünnepel a következő évben. Számos meglepetéssel készülnek, és a Rockfesztivál alkalmával is egy előjubileumi koncertet tartottak.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a rockzenét visszahelyezzük az őt megillető szintre, hiszen korábban is mindig a TOP kategóriákba tartozott. Mi a magunk módja szerint és lehetőségeinkhez mérten mindent el fogunk követni, hogy jelen legyen ez a műfaj, hiszen imádjuk, szeretjük, és varázslatos dolgokat tud adni, ha valaki ráérez erre a muzsikára – hangsúlyozta a Radar zenekar énekese.

A sóstói Rockfesztivál pedig ismét bizonyította, hogy a rockzene tömegeket vonz – ezúttal Nyíregyházára, a skanzenbe. Az éjszakába nyúló koncerteken megtelt a színpad előtti tér, a Radar zenekar énekese, Mák István pedig azt is elárulta, terveik szerint jövőre is lesz Rockfeszt!