Robogós polgárőrök is járőröznek az Északi temetőben

Az Északi temetőben már robogós polgárőrök is segítik a közbiztonság javítását, a vagyon elleni bűncselekmények megelőzését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. és a Nyíregyházi Közlekedési Polgárőrség együttműködési megállapodása alapján. Róka Zsolt igazgató elmondta, az Északi temető egy közterület, bárki szabadon bejárhat, és arról is van tudomásuk, hogy vagyon elleni bűncselekmények is előfordulnak. Ezek általában virág- és kegyeletitárgy-lopások. A sértettek ezeket általában bejelentik a gondnokságon, de a cég nem intézkedhet, a megfelelő hatóságokhoz kell fordulni. Ezért is örül annak, hogy a polgárőrökkel sikerült megkötni ezt a megállapodást, és naponta többször, formaruhában megjelennek a temető területén.

 

VISSZATARTÓ ERŐ A JELENLÉTÜK

 

Asztalos István, a Nyíregyházi Közlekedési Polgárőrség gazdasági vezetője azt mondja, a temető látogatói örömmel veszik a jelenlétüket, hiszen ez biztonságot sugall, a rossz szándékú embereknek pedig visszatartó erőt jelent. Az Országos Rendőr-főkapitányságtól korábban két új robogót kaptak.

További képekért kattintson a fotóra!

Az újságokban többször olvastak már a temetői problémákról, és hogy a motorokat kihasználják, megkeresték Róka Zsolt igazgatót, majd megkötötték a megállapodást, hiszen a több mint 30 hektáros területen könnyebb robogóval járőrözni.

 

ADÓVEVŐ ÉS TÉRFIGYELŐ KAMERÁK SEGÍTENEK

 

A polgárőröknél rádió adóvevő is van, amivel a temető központi irodáját és a két portát is tudják értesíteni, amennyiben bűncselekményt tapasztaltak. A köz- és vagyonbiztonság növelése érdekében az Északi temetőben korábban már hat térfigyelő kamerát is telepítettek, de engedéllyel magánkamerák is működnek a sírkertben.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)