Fájdalmasan mulatságos történet életről és halálról néhány furcsasággal: koncert tartatik a Siketek Intézetében; a koncertet vénségesen vén anyókák tartják; az anyókák szerepeiben férfiakat látunk. Egy vidéki város helyi kultúrházában vagyunk, az imént fejeződött be az „Örökzöld” nevezetű amatőr dalárda jubileumi koncertje. A kórus tagjai, nyolcvan-kilencvenéves nénikék csoszognak kifelé a színpadról, hogy megünnepeljék magukat. Izgatottan, szinte hisztérikus boldogsággal koccintanak a múltra és a jövőre. Isszák a pezsgőt és a pálinkát, falják a kolbászt és a tepertőt, járókeretekbe kapaszkodva tartják a tósztokat, lelkesen énekelnek, felhevülten szövik a terveket, miközben már minden nap ajándék az élettől.

A teremben lévő tükrök nem hazudnak, a hangos ingaóra kíméletlenül jelzi a múló időt. Belép Patrik, a dalárda fiatal vezetője, és bejelenti:

Elhatároztam, hogy együttesünket rebranding-nek vetem alá!

A nénikék értetlenül pislognak, vajon mi lehet az a rebranding. De azonnal megértik, amikor Patrik bemutatja a „Chanel-lányt”. Ő áll ezentúl a színpadon a rivaldafényben, az „Örökzöld” pedig hátulra kerül, a tükrök mögé, az örök takarásba…

özv. Homoródiné Takács Etelka (90 éves) - KOVÁCS ZSOLT
özv. Godóné Csikós Rozália (85 éves) - HUNYADKÜRTI GYÖRGY
Madarász Erzsike (80 éves) - KISS JÁNOS
Barzsó Hajnalka (75 éves) - KALMÁR TAMÁS
özv. Bakosné Matuska Teréz (70 éves) - KÖLES FERENC m.v.
Reményi Kitty (25 éves) - SZVETNYIK KATA
Petrovics Patrik (25 éves) - TÖRŐ GERGELY e.h.

Nagyszínpad - II. kategóriás előadásJegyvásárlás:
VIP bérleteseknek: 2018. július 20-tól
Bérleteseknek: 2018. július 23-tól
Bárki számára elérhetőek a jegyek: 2018. július 26-tól
Online jegyvásárlás: 2018. július 28-tól
Részletek: vidor.eu, moriczszinhaz.hu

 

Forrás: Facebook / Móricz Zsigmond Színház