Ritka antilop született Nyíregyházán!

Szerdán jött világra a kis antilop a Nyíregyházi Állatparkban, most esett át az első orvosi vizsgálaton. Az állatorvos megállapította, hogy bika, és egészségesen született. Egyelőre anyja mellett hagyják, ő gondoskodik kicsinyéről.

IGAZI RITKASÁG

Nyársas antilop született Sóstón, ami igazi ritkaságnak számít. Ez a faj 2009-ben került a Nyíregyházi Állatparkba, a tenyészpár igen sikeres, 2013-ban ugyanis már született utódjuk. A nőstény most 8 és fél hónapnyi vemhesség után hozta világra kicsinyét.
Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője elmondta: a kis állat megszületésével az országban csak itt látható ritka antilopfajból már négy egyed is él az állatpark Tarzan ösvényén. Az újszülött antilop az egész napot édesanyja mellett tölti, aki elfekteti és szoptatja.

További képekért kattintson a fotóra!

PÁR HÉT MÚLVA A LÁTOGATÓK IS MEGNÉZHETIK

A Dél-Afrikában őshonos állatok az oryx antilopok legtermetesebb képviselői. Legszembetűnőbb sajátosságuk a fehér pofájukon látható fekete maszk, amely a kis állatnál is egyre kifejezettebbé válik majd. Most még homokszínű, de 6 hónapos korában már az ivarérett állatokra jellemző rajzolattal rendelkezik majd. A kis antilop jelenleg 5 kilót nyom, de ivarérett korában akár 200 kilós is lehet. Az állatpark gondozói megvárják, amíg az apróság megerősödik. Ha pár hét alatt szépen fejlődik, beköszönt az igazi tavasz és a hőmérséklet eléri a 15–20 fokot, a kis antilop is Tarzan ösvénye lakója lesz a sok-sok különleges patás állat között.

F. A.