Rendszeres továbbképzések a hematológián – Innovatív szemlélet, folyamatos fejlődés

A Jósa András Oktatókórház Hematológiai Osztálya évente ezer fekvőbeteget és 12 ezer 500 járóbeteget lát el. Céljuk, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei emberek a lakhelyükhöz közel, a legjobb és a legmodernebb kezeléseket kapják meg. Ezek jelentős része még csupán klinikai tanulmány formájában érhető el, az Oktatókórház így olyan terápiákat is biztosítani tud a betegek egy részének, amelyeket jelenleg más formában, más ellátó helyeken még nem alkalmaznak. Az osztályon jelenleg is számos klinikai vizsgálat folyik, az osztály négy orvosa rendelkezik tudományos minősítéssel.

Innovatív szemlélet

Dr. Szerafin László osztályvezető főorvos elmondta, a hematológia és az onko-hematológia területén óriási a fejlődés, évről-évre újabb gyógyszerek jelennek meg.

További képekért kattintson a fotóra!

Ezek klinikai bevezetése nagyon drága, nagyon sok előkészületet igényel. Ezért kiválasztott helyeken kell a szükséges vizsgálatokat lefolytatni. Az osztály innovatív hozzáállásának köszönhetően országosan is élen járnak a vizsgálatok számában, ezért a betegeiknek pluszt tudnak adni a mai elvárható terápiákhoz képest is.

A társszakmák is profitálhatnak

A továbbképzések előadásai a hematológia határterületeit is érintik, így a lisztérzékenység, a veleszületett vastúlterheléses állapotok, az immunhátterű vérszegénységek, a fokozott trombózishajlam, valamint a terhesség kapcsolatait is tárgyalják. A továbbképzés ezért nem csupán a hematológusok, hanem a társszakmák, belgyógyászok, gasztroenterológusok, szülész-nőgyógyászok és laboratóriumi szakorvosok számára is új, hasznos információkat közvetít.

 

Szoboszlai Tibor