Rendkívüli közgyűlést tartott a mai napon a nyíregyházi önkormányzat
Fotó: Trifonov Éva

A képviselők módosították a Nyíregyháza közigazgatási területén több helyszín kiemelt fejlesztési területté nyilvánításáról szóló határozatot, majd zárt ülésen választották meg a Helyi Választási Bizottság tagjait és póttagjait.

A nyílt ülésen egy napirendet tárgyaltak a képviselők, módosították a Nyíregyháza közigazgatási területén több helyszín kiemelt fejlesztési területté nyilvánításáról szóló határozatot. A rendezési tervek módosításának rendjét a településfejlesztési koncepcióról és stratégiáról szóló kormányrendelet szabályozza. A módosítás akkor indokolt, amennyiben a képviselő-testület döntésével a kiemelt fejlesztési területté nyilvánított területen a beruházás megvalósítása indokolt.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A közgyűlés korábban már több, jelentős projektekkel is érintett területet nyilvánított fejlesztési területté. Többek között a volt Báthory István és a Vay Ádám laktanyát, a Benczúr és Bessenyei teret, Sóstógyógyfürdőt, és a Déli Ipari Park területét. Most a Nyíregyháza-Örökösföldi Görögkatolikus Egyházközség fejlesztési elképzelésének megvalósításához szeretné megszerezni a Szentháromság tér és a Törzs utca más utak által határolt területét. Ott közösségi célokat előirányzó szabadidőparkot kívánnak létrehozni. A terület kialakításával a város kulturális rendezvényeinek, sport és szabadidős programjainak megrendezésére lenne lehetőség.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A beruházás gyarapítaná az örökösföldiek minőségi és aktív kikapcsolódási lehetőségeit. A képviselők egyetértettek a helyszín kiemelt fejlesztési területté nyilvánításával. A közgyűlés ezt követően zárt ülésen választotta meg a Helyi Választási Bizottság tagjait és póttagjait. 

Kapcsolódó galéria

Városi közgyűlés 2019-08-15