Rendeződött tulajdonviszonyok - Közterületi fejlesztések

2014-ben került az önkormányzat tulajdonába az Örökösföld északi részének úthálózata. A közgyűlés döntött arról, hogy a városrésznek a korábbi évekből visszamaradt út, és -tulajdonviszonyait rendezi, és lakossági kérésre is az önkormányzat tulajdonába helyezi azokat. A környéken élők már korábban is jelezték, sok problémájuk akadt volt a téli hóeltakarítással, az utak karbantartásával, a közvilágítás hiányával, valamint a csapadékvíz elvezető árok tisztítása sem volt megoldva. A lakónegyedben mindezeken túl hiányosak voltak a közlekedési jelzőtáblák, és előfordultak olyan esetek is, amikor a lakosok saját maguk helyeztek el fekvőrendőr- jellegű forgalomcsillapító eszközöket. Nyíregyháza önkormányzata idén tavasszal vállalta, hogy odafigyel erre a városrészre, és megkezdi a feladatok becsatolását az önkormányzati feladatok közé, amelyek a lakosság komfortérzetén javítanak.

Halkóné dr. Rudolf Éva, a környék önkormányzati képviselője a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, egy nagy feladatnak a kezdetén állnak. A választókerület képviselője kifejtette, azzal, hogy visszakerült a tulajdonjog az önkormányzathoz, hatalmas feladatot is kaptak. Halkóné dr. Rudolf Éva elmondta, már az önkormányzati választás kampányidőszakában is többször részt vett lakossági fórumokon a városrészben és kikérte a lakosok véleményét is a területtel kapcsolatban. Úgy tervezi, közösen kell ezt a feladatot megoldani, de úgy, hogy sorrendet állítanak fel az elvégzendő feladatokról, hiszen az önkormányzat sem tudja megoldani azt, hogy az évek óta húzódó megoldatlan problémákat egy-két éven belül megoldja. A képviselő hozzátette, közös gondolkodásra és problémamegoldásra van szükség annak érdekében, hogy a város költségvetésében helyet kapjon a városrész útjainak rendbetétele. Úgy fogalmazott, közösen, szép lassan megoldható, hogy az ott élők komfortosan és biztonságosan érezzék magukat.
Nyíregyháza közterületeivel a város fenntartásában működő NYÍRVV Nonprofit Kft. foglalkozik. A városüzemeltető társaság 2014 őszén kapta feladatául a városrész útjainak működtetését.

Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. Közterület-kezelési csoportjának vezetője elmondta, a területet 2014. október végén kapta meg a társaság kezelésre. November hónapban elvégezték azokat a szükséges és évek óta hiányzó feladatokat, amelyeket az előző tulajdonos nem tett meg. Többek között megtörtént az utak kátyúzása, felülvizsgálták és pótolták a közlekedési jelzőtáblákat, valamint kitisztították az eddig sok gondot okozó csapadék elvezető árkot is.
A munkálatoknak még nincs vége, a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei folyamatosan végzik a lakosság igényeinek figyelembevételével a közterület javításával kapcsolatos feladatokat.

M.E.