Reményt kapott a magára hagyott kutya

Kedden délután az Állatbarát Alapítvány telephelyéhez érve a bejáratnál egy „telt ház” tábla fogad. Raska Andrea vezetõtõl hamar megtudom, jelenleg 201 kutyájuk van, ami a befogadóképességük csúcsát jelenti.

– Az augusztus uborkaszezonnak számít alapítványunknál, ilyenkor az iskolakezdés közelsége miatt nagyon kevesen fogadnak örökbe kedvencet. Éves szinten 700–800 állat kerül hozzánk, közülük azért szerencsére 3–400-nak sikerül gazdát találni. Sajnos gyakori jelenség, hogy az utak mentén magukra hagyják az autósok az elütött állatokat, akik így bekerülnek hozzánk. Lehelnek szintén ez volt a sorsa, õ gerincsérült lett és azóta le van bénulva. Nála a csodákban bízunk. Jackinek a lába tört el, Mogyira pedig teljesen kimerülve találtunk rá, neki a gerincét érte az ütés. Jelenleg a karanténunk tele van sérült kutyákkal, ilyen a Hope névre elkeresztelt kutyus is, akit június végén Szabó Gergõ, Sóstó-gondnok közremûködésével sokkos állapotban hoztunk be ide.

 

„A RÁDIÓBÓL HALLOTTAM”

 

– Június 28-án pont a rádiót hallgattam, amikor valaki betelefonált és azt mondta, hogy talált egy sérült kutyát az út mentén. A közelben voltam, rögtön oda mentem. Elõször meg se mertem nézni az állatot, mert nagyon rossz állapotban volt. Már akkor ott volt az Állatbarát Alapítvány munkatársa is, aki bevitte telephelyükre az állatot és megmûtötték. Hope-nak sérült a combcsontja, az állkapcsa és a feje is. Dr. Hegedûs Béla állatorvosnak köszönhetõen a kutyus már több beavatkozáson túl van, és jól érzi magát. Hope most lábadozik, inni, enni tud, és jelenleg õ a legaktívabb kiskedvenc az alapítványnál – tette hozzá a Sóstó-gondnok.

Bruszel Dóra