Rekordszámú nevező az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Versenyen

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium által 13. alkalommal, Nyíregyházán 17. alkalommal meghirdetett Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Versenyre 853 tanuló nevezett a 2022/2023-as tanévben.

A verseny szükségességét és népszerűségét bizonyítja az évről-évre növekvő nevezők száma, illetve a versenyen résztvevő iskolák köre is folyamatosan bővül. Ebben a tanévben több mint 100 fővel többen jelentkeztek a versenyre, mint az előző évben.

A verseny egy írásbeli fordulóból állt, melyre 2023. február 14-én került sor. A versenyzők saját iskolájukban írták meg az írásbeli forduló feladatlapját. A tanulók a megoldásaikat egy kódlapon rögzítették, melyet az intézmények a versenyt követő napon postán juttattak el a versenyt szervező intézménybe, ahol a javítás történt.

Az elért eredményről a versenyzők és a felkészítő tanárok 2023. március 24-ig kaptak értesítést.

A francia nyelv népszerűsítése mellett a rendezvény célja volt a tehetséges tanulók felkutatása és számukra versenylehetőség biztosítása, a francia nyelvet tanuló diákok személyiségfejlesztése, készség- és képességfejlesztése, a felkészítő tanárok tehetséggondozó munkájának segítése.

A 7-10. osztályos tanulók részére meghirdetett tehetséggondozó tanulmányi versenyre 6 kategóriában, 58 intézményből, 853 versenyző nevezett. 7-8. osztályban az 1-6. helyezetteket, 9-10. osztályban 1-10. helyezetteket díjazzuk. Az oklevél mellett a Budapesti Francia Intézet támogatásának köszönhetően a díjazottak francia nyelvű jutalomkönyvet is kapnak. A díjakat postán juttatjuk el az ország különböző településein (Budapest, Budakeszi, Debrecen, Dunakeszi, Győr, Hajdúszoboszló, Hódmezővásárhely, Miskolc, Pannonhalma, Pécs, Piliscsaba, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár, Szentes, Szolnok) található intézményekbe.

– Az elért eredményhez gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő tanárnak.  További sikereket kívánunk!  tájékoztatta szerkeszőségünket Nagyné Mussó Judit franciatanár,  versenyszervező.

Az elbírálás kategóriánként minden versenyző esetén azonos feladatok és azonos javítási útmutató alapján történt. Maximum 50 pontot érhettek el a versenyzők.

Azonos pontszám esetén a helyezés megállapítása a megoldókulcsban meghatározott szempontok alapján történt.

További eredmények: www.eotvos.nye.hu