Rekord - több mint hétszázan a Szépkorúak Sporttalálkozóján

9. alkalommal rendezték meg a Szépkorúak Sporttalálkozóját Nyíregyházán. Több mint hétszázan vettek részt, és különböző sportágakban mérték össze erejüket a 60 év felettiek.

Évekkel ezelőtt a Városi Stadion volt a helyszíne az első Szépkorúak Sporttalálkozójának. Akkor még csak 250-en vettek részt az eseményen, mára ez a létszám megháromszorozódott, több mint hétszázan jelentkeztek az eseményre. Külföldről is szerettek volna jönni sportolók. 

- Egy éve 570-en voltak, most pedig ezt a rekordot is sikerült megdönteni. Szlovákiából is szerettek volna jönni, de jeleztük, hogy ez csak nyíregyháziaknak szól. Figyelembe vettük az Idősügyi Tanács kérését, így idén 60 felettiek indulhatnak, több korosztályban - mondta  Dajka László szervező. 

 A helyszín az Atlétikai Centrum volt, ahol ideális körülmények között mérték össze erejüket a 60 év felettiek. A szépkorúak nagyon aktívak a sport terén, a Mozdulj Nyíregyháza több programján is rendszeresen részt vesznek, de fontos a kapcsolattartás is. 

- Van egy ilyen közösségi része is a rendezvénynek, ami különösen fontos azok számára, akik egyedül élnek. Ez igaz a Mozdulj Nyíregyháza programjaira is, melyeken sokan vesznek részt az idősebbek közül is – tette hozzá Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

Asztaliteniszben, atlétikában, kislabda dobásban, ultiversenyen, és játékos ügyességi sorversenyen indulhattak a nevezők. Az Atlétikai Centrum számos rangos sporteseménynek adott már otthont. Itt rendezték az elmúlt években a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságot, és volt Bronz Liga nemzetközi viadal is. A következő napokban a szépkorúak helyét fiatalok veszik át, több utánpótlás atlétikai versenyt tartanak majd a pályán, és nemzetközi viadal házigazdája is lehet Nyíregyháza. 

Kapcsolódó galéria

Szépkorúak Sporttalálkozója 2024