Ünnepélyes szalagátvágás – Megújult a kertvárosi iskola belső udvara
Fotó: Trifonov Éva

Megújult a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének belső udvara. A felújítás során kicserélték a korábbi, balesetveszélyes burkolatot, így a gyerekek biztonságos környezetben tölthetik szabadidejüket. A beruházás összköltsége 25 millió forint volt, melyet a Nyíregyházi Tankerületi Központ biztosított állami támogatásból.

Hétfőn reggel ünnepélyes keretek között átadták a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének megújult belső udvarát. A felújítás során a korábbi, balesetveszélyes burkolatot teljesen kicserélték, ezzel biztosítva, hogy a gyerekek biztonságos környezetben tölthessék a tanítási órák közötti szabadidejüket.

„Kialakítottunk egy szuper műanyag borítású játszósarkot a gyermekek számára. Külön kérésem volt két filagória kialakítása, amit a szülőkkel és kollégákkal összefogva valósítottunk meg. Az udvart virágokkal borítottuk be, ezáltal még szebbé és barátságosabbá vált” – részletezte Gyula Szabolcs, a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének tagintézmény-igazgatója.

A beruházás összköltsége 25 millió forint volt, amelyet a Nyíregyházi Tankerületi Központ saját intézményi költségvetéséből és állami forrásokból finanszírozott. A Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója az eseményen hangsúlyozta, az elmúlt években sokat fejlődött és egyre nagyobb létszámmal működő intézménynek már szüksége volt egy korszerű multifunkciós térre.

„Mióta a kertvárosi iskola felépült, a belső udvar nem esett át felújításon, ezért különösen fontosnak tartottuk ezt a beruházást. A fejlesztés nagy jelentőségű, mivel a modern körülményekhez és a tanulók mindennapos mozgásához elengedhetetlen egy megújult, többfunkciós tér. Az elkészült udvar nagyon szép lett, és örömünkre szolgál, hogy ezzel is hozzájárulhatunk az iskola munkájához – mondta el Gaszperné Román Margit, a Nyíregyházi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója.

A felújítási munka a burkolat cseréjén túl magában foglalta a belső udvar térkövezését, a falak hőszigetelését, az ablakok párkányozását, az ülőpadok cseréjét, napvédő tetőszerkezet kialakítását, valamint egy 75 négyzetméteres rekortán minipálya létrehozását. Az ünnepélyes szalagátvágást követően dr. Kovács Ferenc polgármester arról is beszélt, hogy a kertvárosi iskola évről évre korszerűbbé vált, a városvezetés pedig kiemelten szem előtt tartja a nyíregyházi gyerekek jövőjét, melynek alapja az általános iskolai lét.

„Az elmúlt 11 évben felújítottuk az összes óvodát, a kertvárosival és a sóstóhegyivel kezdtük, ahol egy tanteremmel is bővítettünk. Emellett minden bölcsődét korszerűsítettünk. Az iskolák állami fenntartásban és működtetésben vannak, de ezek Nyíregyházán találhatóak, és a nyíregyházi, valamint a környékbeli gyerekeket oktatják, főként helyi tanárok és tanítók. Ezért továbbra is kiemelten fontos számunkra az oktatás támogatása, mivel ez a gyerekek jövője szempontjából a leglényegesebb, és a városvezetés minden módon igyekszik ezt elősegíteni” – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

Az eseményen részt vett dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő is, aki hangsúlyozta, 2022-ben elkészült az új sportpálya, az idei év elején átadták a szupermenzát, korábban pedig laptopokat is osztottak az intézményben, így a belső udvar átadásával még korszerűbb körülmények között tanulhatnak és fejlődhetnek a gyermekek.

Kapcsolódó galéria

Belső udvar átadás a Kertvárosi Tagintézményben