Regionális tanulmányi verseny a Szent Imrében

A versenyzők a fehérgyarmati Deák Ferenc, a nyírbátori Báthory István, a tiszafüredi Kossuth Lajos, a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor, valamint a nyíregyházi Eötvös József Gyakorló, az Arany János és az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumból érkeztek a versenyt szervező iskolába.
Ahogy Megyesi Mária igazgatónő kiemelte: két évtizede – a magyarországi oktatásügy permanens átalakításának viharaiban is – ezen iskolák vezetői, tanárai úgy döntöttek, hogy évről évre tovább éltetik a nyolcosztályos gimnáziumok területi versenyét, vállalva a szervezés, felkészítés, a részvétel biztosításának minden fáradságát, nehézségét.

További képekért kattintson a fotóra!

Egy igen értékes megmérettetés részesei voltunk ezen a versenyen, amely a hagyományos tantárgyak ismeretanyagát – jó értelemben – konzervatívan kéri számon, ugyanakkor a tanulók kreativitásának is lehetőséget ad a komplex versenyszámaiban (műveltségi, bibliaismereti vetélkedő) és művészeti kategóriáiban (vers- és prózamondás, szép magyar beszéd, népdaléneklés, rajzpályázat), melyre közel 150-en nyújtottak be pályamunkát.

A versenyek utáni kikapcsolódást a Kézműves Kuckó, valamint a Mandala Dalszínház Légy jó mindhalálig című musical előadása biztosította.

A késő délutáni eredményhirdetést nagy várakozás előzte meg. Boldog örömmel távozott a 70 első helyezett mellett a 69 második helyezést elért diák és a 70 harmadik díjat kapott versenyző.
Az iskolák közötti összesített versenyt a házigazda Szent Imre Katolikus Gimnázium szerezte meg 11 első, 19 második és 5 harmadik helyezéssel.

A következő évben a verseny szervezője az Arany János Gimnázium lesz. Kantár Attila, az intézmény vezetője átvette a „szentimrésektől” a stafétabotot. Sok erőt kívánunk munkájukhoz.
A versenyzőknek, felkészítő tanároknak és szervezőknek gratulálunk és köszönetünket fejezzük ki.

Tormássiné Kapitány Ágotha

igazgatóhelyettes, a verseny szervezője