Reggeli meglepetés – Havazásra ébredtek a nyíregyháziak is, délutánig marad a télies idő

Reggeli meglepetés – Havazásra ébredtek a nyíregyháziak is, délutánig marad a télies idő

Már a hétvégén is jelentősen lecsökkent a hőmérséklet országszerte, és Nyíregyházán is – hétfő reggelre pedig a havazás is elérte térségünket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki erős széllökések miatt megyénkre és Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas valamint Zala megyére. Napközben többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de délelőtt főként északnyugaton még lehet néhány órás napsütés, valamint délután északkeleten is szakadozhat átmenetileg a felhőzet. Az Alföldön, valamint a Dél-Dunántúlon többfelé, északabbra kevesebb helyen várható havazás, hószállingózás, amely napközben helyenként havas esőbe is átválthat.

Tájékoztatásuk szerint az északkeleti, északi szelet erős, az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, továbbá a Nyugat-Dunántúl környékén viharos lökések kísérik. A déli tájakon a szél néhol hordhatja a havat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére mínusz 3 és 2 fok közé csökken a hőmérséklet.