Reggel óta tart a frissen esett hó eltakarítása a nyíregyházi utakon

A NYÍRVV Nonprofit Kft. a hajnali órákban alásózta az üzemeltetésében lévő utakat (a kivezető utakat és a nagykörutat nem társaságunk kezeli), és reggel óta hóekézzük a frissen leesett havat.


Az utak takarítását ütemezetten végzik a NYÍRVV munkatársai, először a főbb tömegközlekedési útvonalakat, majd a gyűjtő-, összekötő- és mellékutakat, majd a lakó- és szervizutakat síktalanítják.

Takarítják a járdákat és buszmegállókat is, a kerékpárutak ismételt takarítására előreláthatóan a délutáni órákban kerülhet sor.

A bokortelepülésekre vezető útszakaszokon újabb hótorlaszok nehezíthetik a közlekedést, a NYÍRVV munkatársai a reggeli órákban Nagyszállásnál vágtak át egy méteres hóakadályt. A külterületi városrészekhez vezető utakon jellemzően egy nyomvonalat tudnak eltakarítani, jelenleg ezeken a szakaszokon 50-100 méterenként úgynevezett kiszélesített kiállókat létesítenek, melyek a kétirányú közlekedést biztosítják.

A hóeltakarításban a NYÍRVV Nonprofit Kft. valamennyi gépe részt vesz, illetve vállalkozók is segítik a munkát.

Jelenleg 40 munkagép folyamatosan dolgozik, egy jármű műszakonként átlagosan 150-180 kilométert tesz meg, így minden városrészbe el fognak jutni.