Református templom épül Örökösföldön

Ünnepélyes keretek között rakták le az új református templom alapkövét a Szalag és Törzs utca kereszteződésben. Így a közeljövőben már meglévő római katolikus és görögkatolikus templom tőszomszédságában, most már a városrészben élő reformátusoknak is a közvetlen közelükben lesz lehetőségük istentiszteletek megtartására.

További képekért kattintson a fotóra!

A templom építése alkalmából Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke mondott áldást. Az eseményen részt vett Czibere Károly is. Az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára elmondta, az építkezést a kormány is támogatja.

Az alapkőbe időkapszulát is elhelyzetek, amibe többek között a templom tervrajzát is beletették. Ez Kulcsár Attila, Ybl-díjas építész munkája.

Az alapkőletétel után Anyaszentnyelvünk bölcsője a Biblia címmel, Nyírség - Szabolcs - Bereg - Szatmár térségi találkozó kezdődött, a Hirdesd az Igét! egyházkerületi programsorozat részeként. Az eseményt a Tiszántúli Református Egyházkerület szervezte meg a Continental Arénában.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Trifonov Éva)