Recept a hétvégére
Az Ózoon Hotel mesterszakácsa, Szoboszlai Gyula egy újabb különleges étel receptjét ajánlja olvasóink figyelmébe.

SERPENYÕS BÁRÁNYBORDA

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csontos bárányborda, só, bors, 80 ml olívaolaj, 8 gerezd fokhagyma, 4 szál rozmaring – friss, 50 g vaj.

Elkészítése:

A báránybordát méretre vágjuk, lehártyázzuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Oldalanként 3 percig sütjük olívaolajon. Az elsõ oldalról mikor átfordítjuk, a fokhagymát és a rozmaringágakat hozzátesszük. Ha letelt az oldalankénti 3 perc sütés, mellé tesszük a vajat is. Locsolgatjuk a saját levével folyamatosan, így sütjük tovább 5 percen át, majd levesszük a tûzhelyrõl, és a serpenyõben hagyva félretesszük pár percre. Baconös ceruzabab körettel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!