RE-Flex karácsony

A Re-Flex Moderntánc Stúdió már a 26. tanévét kezdte meg szeptemberben. Országos versenyeken, illetve megyei megmérettetéseken is nagy sikereket értek el. Ezeken gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriákban indultak a táncosok, akik első és második helyezésnél, illetve kiváló együttes címnél rosszabbat nem hoztak haza. A hab a tortán a hagyományos karácsonyi táncest volt, ahol 120 fős csapat lépett a színpadra, és mutathatta be telt ház előtt a győztes koreográfiáikat. A fergeteges karácsonyi programot a Kinder csoport kezdte, akik az országos moderntánc bajnokságon első helyezést értek el. Ezt követően kis manók és kis mikulások is a színpadra léptek, akik különféle filmek zenéjére táncaikkal igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a Móricz Zsigmond Színházba.

– Nagyon sokat gyakoroltunk, volt főpróba is, ott mindent tudtunk, nem rontottunk el semmit, és mivel hármat táncolunk, kétszer adjuk elő, így hatszor táncolok – mondta Seres Anna.

A fiatalok azt mondták, egy jó táncosnak sokat kell gyakorolni, de ami a legfontosabb, hogy mindig figyeljen az edzőjére, hiszen csak akkor tud fejlődni.

– Most két hét szünet következik – mondta Rácz Erika, a táncstúdió vezetője. – Éljen az ünneplés és a téli szünet. Reméljük, hó is lesz hozzá a gyerekeknek. Aztán amikor januárban visszajövünk, elkezdünk dolgozni, hiszen tavasszal óriási megmérettetések elé nézünk. Illetve folytatódik a versenyzési idény, több versenyen is szeretném bemutatni a zsűrinek a növendékeket, illetve az új koreográfiákat, akár azokat, amelyek most készültek, illetve most kerülnek színpadra.

Tavasszal folytatódik a versenyzés, a felkészülés pedig hónapokat fog igénybe venni a táncosoktól. Azt pedig már most megígérték, hogy júniusban ismét egy fergeteges bemutatóval zárják majd a tanévet.

Bruszel Dóra

Fotó: Trifonov Éva