Rangos kosárlabda tornák
Több kosárlabda tornát is rendeznek a hétvégén Nyíregyházán. A felnőtt csapat mellett az utánpótlás együttes is pályára lép, vasárnap pedig a Kossuth téren tartják a streetball fesztivál következő fordulóját.

 Gergely Tamás a nyáron hunyt el váratlanul. A legendás kosaras tiszteletére felnőtt és utánpótlás felkészülési tornát is rendeznek csütörtöktől szombatig a Nyíregyházán. A felnőtteknél a házigazda Nyíregyháza Blue Sharks mellett a Kassa, a Honvéd és a Tiszaújváros lép parkettre a Continental Arénában. A nyírségiek kerete még nem végleges, egy külföldi játékost szeretne igazolni a klub. 

- Mindenképp szükségünk van még a palánk alatt egy magas emberre, ezért folyamatosan tárgyalunk. Olyan légiósra van szükségünk, aki erősítés lehet, és belefér az anyagi keretünkbe - mondta Sitku Ernő a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója. 

A felkészülési torna csütörtökön 17 órától kezdődik, a belépés pedig a nézők számára ingyenes. Szintén csütörtökön rajtol az utánpótlás torna is, ahol a Sportcentrum a Debrecennel, a Tiszaújvárossal és a Honvéddal méri össze erejét. Elsősorban húsz év alatti játékosok szerepelnek az együttesekben. Vasárnap már a kosárlabda utcai változatáé lesz a főszerep a Kossuth téren. A város központjában tartják az Adidas Streetball Fesztivál újabb fordulóját. Nevezni péntekig lehet a Sportcentrumnál, és a különböző kategóriák győztesei továbbjutnak a budapesti fináléba, melyet szeptember végén rendeznek.

Dankó László