Rangos elismerés - Bakosi Béláné a megye legeredményesebb testnevelője

 Pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői vehették át a Magyar Diáksport Szövetség elismeréseit a Diákolimpia® elmúlt tanévének országos döntőin elért kimagasló eredményeikért. Az ünnepélyes rendezvényen részt vett Sárfalvi Péter, az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, beszédet mondott dr. Illés Boglárka, az EMMI ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

Igen sikeres és eredményes tanévet zárt 2017/2018-ban a Diákolimpia® versenysorozat. A versenyekre összesen 300 ezer nevezés érkezett, közülük 18 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A sikerben nagy szerepet játszott a testnevelők és az iskolák lelkesedése és kitartó munkája. A Magyar Diáksport Szövetség idén ötödik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészséges és erkölcsi neveléséért.

Összesen négy kategóriában kerültek díjazásra a legjobbak. A legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden megyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ezt az elismerést Bakosi Béláné, a Vasvári Pál Gimnázium testnevelője vehette át, aki atlétáival számos diákolimpiai érmet szerzett. 

Az MDSZ elnöke megköszönte valamennyi pedagógus, iskola, és rendező szervezet együttműködését: „A mai díjátadón nemcsak a legeredményesebb testnevelőket és iskolákat szeretnénk elismerni, hanem minden pedagógust és intézményt, akik nap mint nap dolgoznak a fiatal korosztály egészségéért, fittségéért. A Nemzeti Tehetség Program támogatásában megvalósuló Diákolimpia® több évtizede biztosít sport megmérettetést az iskolásoknak, amelynek népszerűsége tovább emelkedik, hiszen idén 15 ezerrel több nevezés érkezett a versenysorozatba a tavalyihoz képest.” – emelte ki Balogh Gábor.

Dankó László

Forrás, fotók: mdsz.hu