Rangadóval zárják a szezont - a Miskolc Steelers érkezik Nyíregyházára

 Jöhet egy keleti rangadó, amelynek nincs tétje egyik csapat számára sem. A Tigriskölykök legutóbb 20-12-re kikaptak a Debrecen Gladiators vendégeként, és ezzel végleg elszálltak az esélyei arra, hogy a rájátszásban folytassák az idényt. A találkozón viszont a támadók és a védők is megmutatták, hogy nyugodtan lehet alapozni rájuk a jövőt. A támadóegységben Dobránszky Joel remekül látta el elkapót, Török Pált és Nagy Balázst. Ez köszönhető a fal munkájának is. De nem szabad Molnár Benedek és Váradi Miklós teljesítményéről sem megfeledkezni. A két futó szépen termelte a yardokat. A védelem pedig megmutatta HFL rutinját. Hüse Csongor jelentette talán az egyik legnagyobb kihívást a debreceni offense-nek, de a védőfal is folyamatosan nyomás alatt tartotta a Gladiators irányítóját. Ha ilyen teljesítménnyel rukkolnak elő a Tigrisek szombaton, akkor felemelt fejjel hagyhatják majd el a pályát.

A Miskolc Steelers ugyan megnyerte legutóbbi találkozóját a TD Store Eagles, de számukra már az is tét nélküli volt, mivel a tavalyi ezüstérmes két vereséggel kezdte a szezont. Ezzel hamar elszálltak a playoff reményeik. Az Acélosok kerete viszont a tavalyihoz képest átalakult. A 2017-es év legjobb U19-es játékosa, Jónás Máté kiöregedett, ami komoly érvágást jelentett a borsodiaknak. Egy új generációnak kell most felvennie a versenyt a Tigrisekkel, akik visszavágnának a tavalyi hazai vereségért.

„Egy kicsit még érezhető azért a Gladiators elleni vereség nyoma a srácokon, de remélem ez a meccsig ki is megy belőlünk” - mondta Mihalik György, a Tigers vezetőedzője. - „Egy jó meccset várok, mindkét fél számára már tét nélküli sajnos, ezért egy felszabadult, jó hangulatú mérkőzésre lehet számítani. Hogy ki az ellenfél, azzal nem nagyon foglalkozunk. Rangadó akkor lett volna, ha a playoffba jutás a tét.”

A Nyíregyháza Tigers-Miskolc Steelers összecsapás november 3-án, szombaton 13 órakor kezdődik az NvVSC pályán.

Fotó: Szabó Celesztina