Rangadóval indul a szezon
Szombaton délután rangadóval nyitja a szezont az élvonalba vágyó Nyíregyházi Kézilabda Club. Az a Ferencváros érkezik a helyiekhez, akinek szintén nem titkolt célja, hogy újra az NB I-ben szerepeljen.

A tavalyi évhez képest a csapat hamarabb kezdte el a felkészülést az idei szezonra. Július közepén kezdődtek a tréningek. Az elmúlt 8 hét alatt a nyíregyházi kézilabdások 11 edzőmérkőzést játszottak hazai élvonalbeli, illetve román és szlovák csapatokkal. A jelenleg az NB I/B-ben szereplő férfi kézilabdások a tavalyelőtti bronz után tavaly ezüstérmet szereztek, ebben a szezonban azonban a továbblépésért küzdenek. Már szombaton is ennek jegyében lépnek pályára.

 

Felkészült játékosok várják a mérkőzést

 

Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója a mérkőzés előtt azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, hogy a szombati mérkőzés egy nagyon erős, kiegyensúlyozott, nehéz forduló lesz. Hozzátette, a motiválással és a hozzáállással nem lesz gond. Varga Zsolt szerint nagyon lényeges az, hogy megpróbáljanak a játékosok maximálisan odafigyelni, koncentrálni és ne izgulják túl a mérkőzést.

 

Változás a csapatban

 

A nyíregyházi kézilabdásoknál változás is történt. Voltak távozók és jöttek újak. A montenegrói válogatott egykori kapusa véd a nyíregyháziaknál, Balmazújvárosból érkezett Oláh Zoltán, Japánból Mekaru Acusi, aki az elmúlt két hétben könnyített edzésben vett részt, de egy régi-új visszatérő is pályára lép Nyíregyháza színeiben. A Tiszavasvári kötődésű Munkácsi Máté korábban már játszott Nyíregyházán. A keret tagjai egészségesek, felkészültek és motiváltan várják a hétvégi rajtot.

 

Szombat 18 óra, Bem József Általános Iskola

 

A felkészülésben egy kicsi nehézséget okozott az, hogy nem a megszokott környezetben készültek a játékosok. A BUSZACSA felújítása miatt a Bem József Általános Iskola ad otthont a sportolóknak, ahol a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésre is sor kerül.

Mikita Eszter