Hét meccs, hét győzelem
A hetedik fordulót rendezték a labdarúgó NB III-ban. A Nyíregyháza Spartacus a Bükk nyugati kapujában, a Felsőtárkány ellen lépett pályára.

Az Eger melletti település csapata az elmúlt fordulókban kevés pontot szerzett, így a Szpari ellen szeretett volna javítani. A Nyíregyháza száz százalékos mérleggel érkezett a Felsőtárkány otthonába.

Felsőtárkány–Nyíregyháza Spartacus 0–4 (0–1)

Jv.: Pillók Ádám (Baghy, Fodor)

Felsőtárkány: Herceg – Juhász, Kaszás, Papp, Nagy, Bocsi, Csirmaz, Tölgyesi (Nagy 86. p), Reznek (Szívós 88. p), Kálmán (Babos 83. p), Molnár

Vezetőedző: Uray Attila

Nyíregyháza: Ovszijenko – Szokol, Rakovic, Törtei, Farkas – Ramos (Csorba 62. p), Abdouraman, Zofcák – Kostic (Vámos 81. p), Pölöskey, Rezes (Kis 83. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Egy kis méretű, de nagyon szép környezetben lévő pályán kezdődött a találkozó. A korábbi meccsekhez hasonlóan ezúttal is sok Szpari szurkoló elkísérte a csapatot. Az első helyzet Pölöskey előtt adódott, de a támadó elől tisztáztak végül a hazai védők. Az első negyedórában főként mezőnyjáték folyt. A hazaiak előtt egy szöglet után adódott lehetőség a gólszerzésre, de nem volt pontos a fejes. A Nyíregyháza irányított, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. Hazai oldalon két egykori Szpari játékos is a kezdőben kapott helyet, Reznek Donát és Molnár Marcell személyében. A 22. percben Kostic ment el a jobb oldalon, beadásáról alig maradt le középen Rezes és Pölöskey. Majd Rezes előtt adódott lehetőség, sarokkal tette maga elé a labdát, de tisztáztak a védők. A 28. percben Kostic csapott be több védőt is, éles szögből lőtt, és a hosszú sarok mellett centikkel ment el a labda. Nyomott a Spartacus az első félóra végén. A 28. percben aztán megszerezte a vezetést a Szpari. Törtei Tamás végzett el szabadrúgást 30 méterről, szépen csavart a felső sarok irányába, és a felső lécről a gólvonal mögé pattant a labda, de Pölöskey Péter biztos, ami biztos alapon még közelről bekotorta azt a gólvonalon túlra. 0–1. A gól után is támadásban maradt a Nyíregyháza, de kimaradtak a lehetőségek. A 43. percben ismét Törtei végzett el szabadrúgást, ezúttal 25 méterről. Remekül csavart, de a kapufáról most kifelé pattant a labda, Pölöskey elől pedig tisztáztak a védők. A végén még Pölöskey is fordulásból a felső lécet találta telibe, de több gól nem esett. Az első félidőben jól játszott a Nyíregyháza, és megérdemelten vezetett.

Mátyus János nem cserélt a szünetben, maradt pályán a kezdő tizenegy. Az 52. percben a jól játszó Törtei ugratta ki Pölöskeyt, a támadó egyedül vezethette a kapusra a labdát, de Herceg hárította a lövést. Nagy helyzet volt. Majd egy szöglet után ide-oda pattogott a labda, végül Szokol lőtt, de blokkolták a bombáját. A 60. percben Ramos tört előre és szabálytalanul állították meg. Sajnos a középpályás megsérült, le kellett cserélni. A helyére beálló Csorba rögtön megkavarta a védőket, csak sárga lap árán tudták megállítani. A 69. percben kimaradt a hazaiak eddigi legnagyobb helyzete, Reznek készítette le a labdát Molnárnak, aki nem találta el a kaput. Majd Molnár adott be szélről, de lemaradtak középen a csapattársak. A 71. percben viszont gólt lőtt a Szpari, Rezes László kényszerítőzött Pölöskeyvel, majd a kapuba lőtt, 0–2. A 78. percben újabb nyíregyházi gól! Pölöskey Pétert buktatták a hazaiak, 11-es. A büntetőt Zoran Kostic értékesítette, 0–3. A gyors gólok után mezőnyjáték folyt, a Szpari tartotta a labdát. A 91. percben aztán Vámos Márk beadása után Pölöskey Péter előrevetődve gyönyörűen fejelt a kapuba, 0–4. Ez a vége, hét meccs, hét győzelem.

Dankó László