Rangadót nyert a Nyíregyháza - negyedszer is legyőzték a bajnoki címvédőt a mieink

 A Békéscsaba elleni rangadót a vendégek kezdték jobban, 0-4-nél időt is kellett kérnie Hollósy Lászlónak, a nyíregyháziak trénerének. Mint később kiderült ez a különbség fontos volt, mert tartotta előnyét a BRSE. Sikerült ugyan a szett derekán felzárkózni, de 13-17-nél így is négy pont volt a hátránya a Fatumnak. Nagy hajrába kezdett a Nyíregyháza, és 21-21-nél sikerült egyenlíteni! Sőt, Varga Eliza és Dani Brisebois pontjaival fordítani is sikerült, majd játszmalabdája volt a Fatum Nyíregyházának, melyek közül a másodikat sikerült értékesíteni.

 
A második szett eleje szoros volt, egyik csapat sem tudott meglépni, 10-7-nél viszont a mieink vezettek három ponttal, ám 11-12-nél már a BRSE állt jobban. 17-17-el indult a játszma hajrája, néhány szép labdamenetet követően. 22-22-nél sem változott a helyzet, izgalmasan alakult a végjáték. Egy jó blokk játszmalabdát ért a mieinknek, és az elsőt sikerült értékesíteni, így második felvonást is a Nyíregyháza nyerte.
A harmadik játszma egy óriási labdamenettel és Sanja Kalicanin blokkjával indult. Jól játszott a Fatum, és 5-1-re vezetett a hazai gárda, majd jó nyitásokkal még nagyobb lett a különbség. 15-6-nál kilenc pont volt az előny, 20-8-nál pedig már tizenkettő. Nyerte a rangadót a Nyíregyháza, és idén negyedszer is legyőzte a Békéscsabát.

Fatum Nyíregyháza – Békéscsaba 3-0 (23, 23, 11)

Nyíregyháza: G. Francesco, Varga, Brisebois, White, Kalicanin, Matic

Csere: Tóth F. (liberó), Mayfield, Szabó

vezetőedző: Hollósy László

Dankó László