Rally Hungary: Herczigék mernek nagyot álmodni!

Közel negyven év után ismét magyar rally páros érhet fel az Európai Rally Bajnokság csúcsára. A Herczig Norbert, Ferenc Ramón párosnak ugyanis esélye van, hogy az összesítésben is dobogós helyet szerezzenek meg. A versenyzők már szerdán megérkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre, ahol a kocsijukat is megmutatták az egyik autókereskedésben. 

 

Csütörtökön egész napos pályabejárás, pénteken pedig már kezdődik is a verseny és vasárnap estig tart a Rally Hungary. Lélekben már erre készül az egyik legesélyesebb magyar pilóta és navigátora. A Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros, jelenleg az ötödik helyen áll az Európai Rally Bajnokság összesített listáján, ám olyan kevés pont választja el őket az előttük lévő három versenyzőtől, hogy a bajnokság végén még dobogós helyezést is megcsíphetnek.

Herczig Norbert elmondta: „Mostanra, a bajnokság hatodik futamára úgy érkeztünk ide, hogy esélyünk van az év végi abszolút értékelés dobogójára. Egy spanyol és egy lengyel fiúval fogjuk megvédeni ezt a meccset. Nem csak itt a Rally Hungaryn, hanem az utána következő szezonzárón a Kanári-szigeteken. Erre most mondhatom, hogy mi vagyunk lépéselőnyben, hiszen itthon vagyunk…”

Az európai rally bajnokságon, az abszolút versenyben utoljára dobogós helyezést, közel negyven éve a Ferjáncz Attila és Tandari János páros tudott elérni, ezért is lenne nagy bravúr, ha Herczigék itthon maguk mögött tudnák hagyni az ellenfeleket a kiélezett versenyen. A navigátor szerint ez nem rajtuk fog múlni.

Ferencz Ramón kiemelte: A legtöbb minden az időjáráson fog múlni. Az is nagyon fontos dolog, hogy a kvalifikáción milyen helyezést tudunk elérni, hogy milyen pozícióból fogunk majd indulni, mert azt választjuk. Illetve nagyon sok minden ki fog derülni, mert egy éve nem voltunk a pályákon, nem tudjuk milyen állapotban vannak.”

A világbajnokokkal tűzdelt mezőny pénteken kora délután kezdi el a kvalifikációt Napkoron. Az első futam pénteken este a RabócsiRingen kezdődik el, ez az úgynevezett superspecial szakasz. Szombaton reggel kilenckor már a Zemplénben bőgnek fel a motorok. Ez folytatódik vasárnap délelőtt is. A verseny talán leginkább várt, belvárosi szakasza, vasárnap 11-kor lesz Nyíregyházán, majd a versenyzők még visszatérnek a hegyek közé és innen futnak be este a célba a Városháza elé. Ekkor fog kiderülni, hogy Herczigéknek sikerül-e a bravúr.