Rally Európa-bajnokság: vasárnap útlezárások, de nem érintik majd a körutat
Rally Európa-bajnokság: vasárnap útlezárások, de nem érintik majd a körutat

Mint ahogyan annak részleteiről folyamatosan tájékoztattuk a kedves olvasókat, november 8. és 10. között Rally Európa-bajnokság lesz városunkban (is). A nyíregyházi gyorsasági futamot november 10-én, vasárnap déltől tartják, éppen ezért aznap útlezárásokra kell számítani.

A belvárosi gyorsasági szakasz a Kálmán utcából startol el. Ezt követően tovább folytatódik a Béla utcában, majd egy nagy kanyarral rátér a Szent István utcára, érinti a Luther házat, egy újabb nagy kanyart követően következik az Iskola utca és az Országzászló tér. A Kálvin tér érintését követően fordulnak rá a versenyzők a Zrínyi Ilona utcára. Következik a Luther utca, és végül a Bocskai utca hosszabb szakaszának teljesítését követően érnek be a célba.

A belvárosi gyorsasági futam ideje alatt az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani: a szűk belvárosi rész le lesz zárva; a Bocskai utca a Kálmán utcától, a Szent István utca a Béla utcától, az Iskola utca, az Országzászló tér és a Kálvin tér nem lesz járható; a körút azonban (beleértve a Vay Ádám körutat is) teljes hosszában járható lesz.

A lezárással érintett útszakaszokon a forgalmat rendőrök irányítják. A verseny útvonalára a futam ideje alatt senki sem engedhető majd be, de a környező utcákba a rendőr vagy a biztosító személyzet tagja – a lakcímkártya bemutatása ellenében – az ott lakókat, valamint indokolt esetben az oda érkezőket beengedi.

Kérnek mindenkit, hogy a verseny napján 7 óra 30 perc és 18 óra között a belvárost csak gyalogosan közelítsék meg, a járművek közlekedésre a körutat és az azon kívül eső útszakaszokat használják!

A kulturális központ is megközelíthető

Fehérvári Marietta, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerkesztőségünk megkeresésére elmondta, november 10-én a szűk belvárosi rész lesz lezárva az érintett időszakban, tehát a jelöléseknek megfelelően a Bocskai utca, a Szent István utca, az Iskola utca, az Országzászló tér és a Kálvin tér nem lesz járható, viszont a körút (beleértve a Vay Ádám körutat is) teljes hosszában járható lesz. A Bocskai utca is csak a Kálmán utcától lesz lezárva! A Váci Mihály Kulturális Központ is megközelíthető, hiszen a Vay Ádám körút szabad, onnan a Szabadság téri parkolóba behajthatnak a közlekedők!